DOBRE: OPTIUNEA PENTRU PSD INSEAMNA IZOLARE, INSEAMNA PERICOL PENTRU PARCURSUL EUROPEAN AL ROMANIEI

Vicepresedintele PNL Victor Paul Dobre este foarte multumit de modul in care a evoluat partidul sau in actuala campanie electorala si sustine ca in ultimele 2 saptamani, liberalii au crescut in sondaje, ceea ce este remarcabil. Dobre a declarat aseara la Braila ca alegerile europarlamentare din 26 mai reprezinta  o oportunitate ca PNL sa invinga detasat PSD-ul, asa cum s-a mai intamplat in 1996: „Cred ca aceasta este una dintre campaniile – poate putine – in care PNL a crescut pe campanie. Eu prima campanie electorala am facut-o in Duminica orbului, cum 30 de ani si de atunci am facut destule campanii electorale… Avem, din punctul meu de vedere, o oportunitate pe care as compara-o cu cea din 1996. Si atunci, <<bunicul>> PSD-ului de astazi, PDSR, cum ii spunea atunci, avea toate parghiile de putere, avea toate mecanismele institutiilor statului – si l-am batut. Si cred ca in momentul de fata PNL este realmente alternativa pe care o are alegatorul roman.

As mai compara cu o campanie: cea de prezidentiale din 2014, unde, la fel, am castigat pe campanie si i-am batut de le-a sunat apa-n cap”.

Liderul liberal a mai spus ca in opinia sa, intrarea tarii noastre in UE a fost echivalenta, ca importanta, cu obtinerea independentei de stat a Romaniei sau Marea Unire de la 1918 si ca este necesar sa continuam acest parcurs european, nu sa ne izolam: „Daca PSD va continua sa gestioneze aceasta tara, daca va avea majoritatea si la aceste alegeri, ne va crea o problema uriasa noua, ca tara, dar si fiecarui cetatean roman. PSD-ul astazi este izolat nu numai in familia sa politica. Optiunea pentru PSD inseamna izolare, optiunea pentru PSD inseamna pericol pentru aceasta directie europeana pe care ne-o dorim cu totii. In acest moment, PSD este o piedica in parcursul european al Romaniei. Relatiile inghetate pe care le au cu colegii lor, relatiile proaste pe care le au cu conducerea Uniunii Europene sunt o piedica pentru Romania”.