DRAGOMIR: LIBERALII CRITICA DISPONIBILIZARILE DE LA CUP, DAR IN URMA CU CATEVA LUNI TIPAU CA LA CUP SUNT PREA MULTI ANGAJATI. AR TREBUI SA SE DECIDA CAND SUNT POPULISTI SI CAND SUNT REALISTI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), declara ca disponibilizarile de la Compania de Utilitati Publice CUP Dunarea nu au nimic de-a face cu apartenenta politica a angajatilor respectivi, ci tin de faptul ca s-au facut modernizari si unele posturi nu se mai justifica.  El a facut referire la faptul ca s-au montat contoare inteligente, care pot fi citite de la distanta si in acest context nu mai este nevoie de cititori de contoare.

Edilul sef raspunde in acest fel afirmatiilor facute recent de presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care reclama faptul ca sunt disponibilizati oameni cu state vechi in companie si sunt pastrate persoane angajate in ultimii 3 ani, de cand la conducerea CUP a venit Silviu Mangiurea (PSD). Danaila mai acuza faptul ca pe mandatul lui Mangiurea au fost angajate peste 200 de persoane, toate fiind membre PSD.

Marian Dragomir a comentat ironic: “Eu am auzit la radio sant ca sunt dati afara angajati PNL si ma intrebam de unde sunt acesti angajati PNL aparuti peste noapte, ca parca alaltaieri toata comania CUP era plina de PSD-isti…

O societate se modernizeaza, se tehnologizeaza si se fac anumite restructurari pe un domeniu de activitate unde a aparut aceasta noutate – si ma refer la contoarele inteligente. Existand contoarele inteligente si acea masina care citeste mii de contoare inteligente intr-o zi, compania si-a  facut o noua analiza pe elementele de cost si atunci a luat aceasta decizie. Este o negociere intre sindicat si conducerea companiei, am inteles ca a fost semnat documentul respectiv, negociat la contractul colectiv de munca, au cazut de acord pe acest subiect”.

De de alta parte, edilul sef a comentat, cu referire la liberali: “Cei care critica azi disponibilizarile de la CUP, acum cateva luni de zile tipau in gura mare ca la CUP sunt prea multi angajati; ar trebui sa se hotarasca cand sunt populisti si cand sunt realisti”.

In contextul in care se discuta despre disponibilizarile de la CUP Dunarea, Marian Dragomir a mentionat ca in municipiu “au fost create cateva mii de locuri de munca in ultimul an si se creeaza in continuare si altele. Piata fortei de munca este intr-o permanenta dinamica si este adevarat ca atunci cand apare tehnologia, pot sa apara si restructurari, dar nu putem sa ramanem ca in anii 1980, cantonati in acele lucruri”.

Intrebat daca este dispus sa dea publicitatii o lista cu persoanele angajate la CUP Dunarea in perioada mandatului directorului Silviu Mangiurea, precum si apartenenta lor politica, primarul a spus ca in cel mult doua saptamani va da publicitatii o lista cu toti angajatii companiei amintite, fiindca “trebuie sa fie o lista publica”.