IORDACHE: NU CRED CA E NEVOIE CA JUDETUL BRAILA, CARE SI ASA E SARAC, SA FINANTEZE ECHIPA DE FOTBAL A UNUI MILIARDAR

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) nu este de acord cu finantarea din bani publici a clubului de fotbal ACS Dacia Unirea. Iordache a declarat astazi in plenul CJ ca Dacia Unirea este un club privat si ca atare, este problema proprietarilor cu ce bani il finanteaza.

PND-istul a facut aceste comentarii in contextul in care consilierul Marian Sirbu (PNL) a solicitat astazi sa se gaseasca o formula pentru sustinerea financiara a clubului amintit, argumentand ca “fiecare catun din jurul Bucurestiului are echipa in Divizia nationala si noi nu suntem in stare sa tinem o echipa macar in Liga a II-a”.

Iordache a replicat: “1.Mi se pare o chestie hilara: catunele alea sunt inconjurate de fabrici si uzine, de-aia au echipe de fotbal – ca sa ne lamurim.

2.Echipa de fotbal, din cate inteleg eu, e o echipa privata. Care a luat-o si a vrut sa se mandreasca cu ea n-are decat sa dea bani in continuare.

3. Numarul sustinatorilor de la echipa de fotbal a fost la ultimul meci de 32, ca au putut fi numarati”.

“Este un club care are o istorie de 100 de ani! Nu ma asteptam de la dvs,  domnule Iordache…”, a intervenit liberalul Danut Lungu.

“ Asteptati-va! Cat despre fotbal, tot fotbalul este plin de blaturi, de patroni arestati, de golanii si asa mai departe. Nu cred ca e nevoie ca judetul Braila, care si asa e un judet sarac, sa finanteze echipa unui miliardar din Braila (aluzie la liberalul Florin Carligea, sponsor al clubului amintit – n.r.). Daca vrea omul sa-si faca echipa, sa-si faca!”.