MEIROSU: PRO ROMANIA PROPUNE REDUCEREA ABANDONULUI SCOLAR PRIN BURSE DE MERIT SAU SOCIALE, O MASA CALDA, RECHIZITE SCOLARE SI PROGRAMUL “GARANTIE PENTRU COPII”

Deputatul brailean Emilia Meirosu (Pro Romania) considera ca in conditiile in care nu-si pot crea o viata decenta in tara lor – care este guvernata intr-un mod dezastruos de PSD si aliatii sai – multi dintre romani sunt nevoiti sa plece peste hotare, unde sunt platiti mult mai bine pentru munca lor si au un trai mai bun. Meirosu spune, insa, ca migratia masiva a fortei de munca – mai ales a celei calificate – face ca in urma parintilor plecati la munca in straintate sa ramana in tara copii care se confrunta zilnic cu lipsa atentiei si a suportului parental: “In acest context, Pro Romania vine cu propuneri concrete, menite sa indeparteze pericolele sociale, determinate de absenta afectiunii si educatiei parintilor, de lipsurile materiale. Acestea vor viza in principal suportul acordat familiilor si copiilor, pe perioada cat acestia traiesc separat.

De asemenea, in viziunea Pro Romania, este foarte important sa se acorde o atentie sporita fenomenului ingrijorator ce priveste scaderea natalitatii. Tocmai din acest motiv, politicile publice propuse de noi prevad, cu prioritate, sprijinirea parintilor pe durata concediului de crestere a copilului, dar si pentru reintegrarea rapida pe piata muncii.

In acest context, modificarile legislative ce urmeaza a fi propuse vor viza activitatea profesionala a parintilor, imbinata cu cea personala, astfel incat adultii sa nu fie rupti definitiv de piata muncii, iar reintegrarea sa fie cat mai usoara posibil. Astfel, vor fi stimulati angajatorii, care datorita facilitatilor acordate, vor fi interesati sa reintegreze parintii pe piata muncii”.

De asemenea, Emilia Meirosu acuza deficientele politicilor din domeniul social, care afecteaza, in egala masura, procesul educational si cultural din tara noastra: “Constatand aceste situatii, Pro Romania isi propune reducerea abandonului scolar prin programe de burse de merit sau sociale, masa calda, rechizite scolare si promovarea programului <<Garantie pentru Copii>>. O societate performanta nu poate exista fara investitii serioase in educatie si asigurarea unui trai decent pentru copiii si tinerii Romaniei.

Cu totii ne bucuram cand vedem rezultatele remarcabile ale elevilor, liceenilor si studentilor nostri, care prin munca sustinuta aduc renume tarii noastre. Dar pentru a avea realizari, copiii si tinerii trebuie sustinuti, promovati si valorizati. In acest scop, vom urmari eficientizarea atragerii de fonduri alocate prin programul european <<Garantia pentru Tineret>>, astfel incat sa maximizam angajarea acestora, pe criterii de capacitate si competenta.

Toate masurile propuse de Pro Romania se inscriu in esicherul politic si social european, drept pentru care dorinta noastra este de a trimite la Bruxelles oameni capabili sa sustina initiativele specialistilor nostri, astfel incat acestea sa fie sustenabile si viabile. In mod cert, Romania nu mai poate evolua decat intr-o Europa unita si coerenta. Dar asta depinde foarte mult si de expresia votului nostru din data de 26 mai. Am venit cu cea mai buna si performanta echipa, care cu siguranta va face toate demersurile necesare pentru o Romanie, asa cum cu totii ne-o dorim!”.