MINISTRUL BUDAI: CE AM SPUS IN PROGRAMUL DE GUVERNARE ESTE INDEPLINIT IN PROPORTIE DE APROAPE 100%, PE PARTEA DE SALARII SI PENSII

Ministrul Muncii, Marius Constantin Budai (PSD), s-a aflat astazi la Braila si a avut o intalnire cu sindicatele locale si cu reprezentantii pensionarilor, in cadrul careia participantii si-au spus pasurile si au pus intrebari legate de legislatia din domeniu. La intalnire au participat, de asemenea, presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, presedintele executiv al  PSD Braila, Aurel Simionescu, deputatul Nicu Nita si primarul Marian Dragomir.

Ministrul a vorbit, printre altele, despre decizia Curtii Constitutionale cu privire la noua Lege a pensiilor si a comentat ca, de fapt, Curtea nu spune ca legea ar fi neconstitutionala, ci doar ca 3 aliniate necesita niste clarificari. El a dat asigurari aliniatele respective vor fi reformulate in termenul cel mai scurt si legea va fi trimisa din nou la presedintele Romaniei, pentru promulgare: “Ceea ce am vrut sa asigur pensionarii este ca indiferent daca intra acum sau nu in vigoare aceasta noua lege a pensiilor, majorarea valorii punctului de pensie de la 1 septembrie, de la 1100 la 1265 este prevazuta in Ordonanta 114, pe care unii colegi o vor abrogata. Dar noi o s-o facem, o sa majoram si in septembrie”.

Cat priveste recalcularea pensiilor, Budai a dat cateva detalii: “La nivel national suntem acum la circa 47.000 de decizii trimise acasa pensionarilor, iar aproape 39.000 sunt deja puse in plata. Diferentele sunt  destul de consistente si vom continua sa facem in asa fel, incat pana la 30 septembrie, asa cum prevede legea,  pensionarii sa primeasca acasa si diferentele de bani, si deciziile.

Am avut si discutii cu sindicatele de la invatamant si de la Sanitas si am vorbit despre tot ce inseamna implementarea Legii salarizarii.

Cu siguranta ceea ce am promis pana acum si ce am spus in programul de guvernare este indeplinit in proportie de aproape 100%, pe ceea ce tine de salarii si de pensii, ce tine de Ministerul Muncii”.