MINISTRUL BUDAI: DIALOGUL E IMPORTANT. NU TREBUIE SA FIE PUSI IN ANTITEZA TINERI CONTRA VARSTNICI, ANGAJATI LA PRIVAT CONTRA “GRASII DE LA STAT”

“Iesirea la pensie este un prag psihologic pentru oricare dintre noi si tot timpul avem acea indoiala: <<Dar daca a gresit calculul la pensie? Daca trebuia sa-mi dea mai mult?>>” – este declaratia facuta astazi la Braila de ministrul Muncii, Marius Constantin Budai (PSD). Acesta a mai spus ca este important ca toti cei care au dubii asupra modului in care li s-a calculat pensia sa primeasca explicatiile necesare, astfel incat sa stie ca totul este in regula si sa fie impacati in sinea lor, “fiindca, totusi, sunt parintii si bunicii nostri si trebuie sa avem grija de ei”.

Ministrul a precizat ca incearca, pe cat posibil, sa rezolve toate sesizarile si memoriile pe care le primeste si a opinat ca angajatii caselor de pensii din tara “sunt niste eroi acum, cu ceea ce fac, cu noua lege de recalculare a pensiilor”.

Marius Constantin Budai a mai spus ca personal, este adeptul dialogului si ar trebui ca la nivel de societate sa se renunte la incercarile de invrajbire a diferitelor categorii sociale: “Am avut discutii cu patronatele, cu sindicatele, daca e bine sa revenim la o alta taxare pe munca. Am avut discutii la nivelul asta in Timisoara, cu patronatele franceze si am spus ca sunt de acord sa facem chestia asta, dar sa facem fiscalitatea ca in Franta – si nu au mai fost ei de acord.

Avem discutii, fiecare incearca sa-si sustina partea lui. Eu cred ca in Romania dialogul este cel mai important si incerc, pe unde merg, sa promomez ideea de a nu mai fi pusi in antiteza unii cu altii, tineri contra varstnici, angajati la privat, vizavi de <<grasii de la stat>>”.