MINISTRUL OPREA: PROGRAMUL GUVERNAMENTAL START-UP NATION SI-A ATINS TINTA, S-A TRANSFORMAT INTR-O POVESTE DE SUCCES

In Braila, ca si in restul tarii, lipsa fortei de munca este una dintre problemele cu care se confrunta angajatorii – este concluzia trasa de Radu Oprea, ministru pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat,  care a vizitat astazi judetul nostru. El a avut o intalnire cu oameni de afaceri locali, cu care a discutat despre problemele acestora si de asemenea, le-a prezentat setul de masuri luate de Guvern pentru stabilizarea fortei de munca si pentru un sistem de invatamant care sa fie pus in concordanta cu nevoile reale ale economiei.

De asemenea, Oprea a vizitat si noua fabrica de corpuri de iluminat deschisa ieri de o firma chineza la Braila si a comentat ca aceasta reprezinta o dovada a eforturilor depuse de ministerul sau in sensul atragerii investitorilor straini: “Cred ca efortul pe care l-a facut Ministerul Mediului de afaceri, Comertului si Antreprenoriatului, prin InvestRomania, directia pe care o avem, de a promova Romania si de a promova Braila, se vede. Este o realizare concreta: 162 de persoane angajate deja, pana la sfarsitul anului, 400 de persoane angajate si apoi vor avea o crestere cu 200 de persoane in fiecare an. Ne dorim sa aducem cat mai multi investitori in Braila, asa cum am reusit si cu acestia”.

Ministrul a amintit si de programul Start-up Nation: ”V-as spune ultimele date la zi: 9814 proiecte deja verificate, 7826 admise, 731 sunt respinse si 1257 sunt in clarificari. Partea aceasta de prima verificare se va incheia la 31 mai; am inceput deja semnarea contractelor.

Pentru Braila au fost 62 de proiecte pe editia 2017 finantate, deci sunt firme, companii, societati comerciale care produc astazi pentru economia judetului Braila, cat si pentru administratorii firmei, cei care sunt antreprenori si care eu cred ca au realizat mai mult decat o afacere – si-au realizat visul.

Am vazut o cercetare sociologica de curand, care spunea ca 6 din 10 tineri isi doresc sa devina antreprenori. Cand am inceput programul era aproape zero, ceea ce arata ca acest program guvernamental, Start-up Nation, si-a atins tinta, s-a transformat intr-o poveste de succes”.