ORBAN, DESPRE PONTA SI MIHAI TUDOSE: UN PSD-IST RAMANE PSD-IST ORIUNDE S-AR DUCE. CELUI CARE A DORMIT CU 3 TRANDAFIRI LA CAP SAU IN CAP NU-I IES DIN CAP CEI 3 TRANDAFIRI

Presedintele PNL, Ludovic Orban, nu crede ca Victor Ponta, Mihai Tudose (deputat de Braila) si alti lideri ai Pro Romania s-au despartit cu adevarat de PSD si ca au taiat definitiv orice legatura cu fostul lor partid. Orban a declarat ieri la Braila ca se teme ca de fapt, atat cei doi politicieni amintiti, cat si alti fosti PSD-isti care au migrat in ultima vreme catre Pro Romania au de gand ca la un moment dat, dupa debarcarea lui Dragnea, sa se intoarca in fostul lor partid si sa-i dea o fata “mai comestibila”: “Un PSD-ist ramane PSD-ist oriunde s-ar duce, pentru ca este <<injectat>> in momentul in care intra in PSD si celui care a dormit cu 3 trandafiri la cap sau in cap nu-i ies din cap cei 3 trandafiri… ca urmare, povestea asta cu Pro Romania e aceeasi Marie, cu alta palarie. Si tare mi-e teama sa nu fie o chestiune care, de fapt, sa fie pentru salvarea PSD, pentru ca eu am convingerea ca la ora actuala, presedintele acestei grupari (Pro Romania – n.r.), care a fost partener apropiat al lui Dragnea, nu-l ataca decat pe Dragnea, nu spune un cuvant de PSD. Tare mi-e teama ca vor sa se intoarca si ca vor sa ii dea o fata mai comestibila PSD-ului.

Toata lumea il ataca doar pe Dragnea. Dragnea este numai un simptom al unei boli care se numeste PSD si care indiferent ce lider isi promoveaza, va avea acelasi stil de politica: va incerca sa-i tina pe romani in saracie, va conduce prin abuz, va conduce prin intimidare si prin manuirea banului public ca si cum ar fi banii lor personali. Asta este problema: modul in care functioneaza PSD-ul, ca un partid comunist cleptocrat”.

Orban a venit ieri in judetul nostru pentru a participa la lansarea la Braila a candidatilor PNL la alegerile europarlamentare.