PAVELESCU: SEMNAND PACTUL CU PSD, PNTCD A PUS IN PRACTICA PRINCIPIILE ENUNTATE DE IULIU MANIU: DEMOCRATIE DESAVARSITA, MORALA CRESTINA, PATRIOTISM LUMINAT SI DREPTATE SOCIALA

PNTCD a respectat linia partidului, aliindu-se cu PSD si chiar a pus in opera principiile partidului, care au fost enuntate de Iuliu Maniu: democratie desavarsita, morala crestina, patriotism luminat si dreptate sociala.

Este declaratia facuta astazi la Braila de liderul PNCTD, Aurelian Pavelescu, ce pare sa vada in PSD partidul care intruchipeaza idealurile amintite anterior – si repetam, in caz ca n-ati retinut: democratie desavarsita, morala crestina, patriotism luminat si dreptate sociala. Pavelescu a mai declarat ca democratia in Romania nu mai exista; ea trebuie reistaurata si tocmai de aceea, taranistii s-a aliat cu PSD (adica partidul aflat la guvernare in ultimii ani), ca sa o reinstaureze.

Liderul PNCTD a precizat, de asemenea, ca urmare a pactului semnat intre partidul sau si PSD, legat de sustinerea acordata la alegerile europarlamentare, PNTCD si-a plasat un membru pe un loc eligibil pe lista candidatilor PSD, astfel incat „pentru prima data de la aderarea Romaniei la UE, PNTCD va avea o voce in Parlamentul European”: ”PNTCD, semnand acest protocol, nu face decat sa puna in opera principiile partidului. Ni s-a reprosat ca am incalcat linia partidului. Nici vorba! Am pus in opera principiile partidului, care au fost enuntate de Iuliu Maniu: democratie desavarsita, morala crestina, patriotism luminat si dreptate sociala.

PNTCD nu putea accepta o structura parastatala, oculta, coordonata de presedintele Romaniei in ascuns, in secret, cu serviciile secrete, care sa coordoneze intreaga societate si intreaga clasa politica cu catusele pe masa. PNTCD nu intelege democatia asa, nu a inteles-o niciodata. PNTCD nu putea accepta dosare fabricate de procurori si judecate de judecatori santajati. Numai cine este de rea credinta poate sa nege ca am avut in Romania, ca avem in Romania o structura parastatala care a capturat statul, societatea si care a si reusit, in buna masura, sa controleze Parlamentul si Guvernul”.

Mai mult amanunte legate de motivatia pactului semnat intre PSD si PNTCD aici: