PONTA: ALEGERILE DIN 26 MAI SUNT PRIMUL EXAMEN PENTRU PRO ROMANIA. SPER SA-L LUAM CU 10, ADICA 10% DIN VOTURI. MIHAI TUDOSE ZICE SA-L LUAM CU 15

“Pe 26 mai sunt convins ca Pro Romania va avea un rezultat bun. E primul examen pentru noi, din punct de vedere electoral. Un examen poti sa-l iei si cu nota 5, adica sa luam 5% din voturi, dar cel mai bine este sa-l luam cu nota 10, iar Mihai Tudose, care e mai optimist si mai avantat decat mine, zice sa-l luam cu 15” – este declaratia facuta la Braila de presedintele Pro Romania, Victor Ponta.  Acesta a mai spus ca este important faptul ca pentru prima data exista o alternativa la PSD pe zona de centru si centru-stanga, pentru ca pana acum “PSD era monstrul care mananca tot si nu mai exista nimic”: “Sunt foarte multi oameni care nu se dezic de PSD sau de social-democratie, dar nu pot sa puna stampila pe Dragnea si pe gasca lui. S-a intamplat, am avut noroc, asa a vrut Dumnezeu, pe buletinul de vot, pe prima pagina, suntem lista Pro Romania alaturi de lista PSD. Pe lista Pro Romania sunt Victor Ponta, Corina Cretu, Mihai Tudose, Iurie Leanca, pe lista PSD este sotul Olgutei (Claudiu Manda, sotul Liei Olguta Vasilescu – n.r.) si o doamna mesianica de la Antena 3 (Carmen Avram – n.r.). Eu cred ca social democratii o sa stie unde sa puna stampila, ca acum daca vor la circ sau la spectacole de horror, se duc in alta parte. Daca vor, totusi, niste oameni care sunt recunoscuti la nivel european, care au o anumita pregatire, au o cariera in spate, care au un cuvant de spus, atunci cu siguranta vor pune stampila pe lista Pro Romania. O vor face si fosti votanti ai PSD sau ALDE, cum suntem noi, o vor face si acei oameni care mi-au spus tot timpul: <<Mi-a placut ce masuri liberale ai luat, Codul fiscal, celalalte, dar nu te votez niciodata, pentru ca esti PSD-ist>>. Si acum eu ma chinui sa le aduc la cunostinta ca nu mai sunt PSD-ist si ca nici nu ne intoarcem in PSD. Nu am facut Pro Romania ca sa ne intoarcem in PSD. Noi am pornit pe un alt drum. Mi-as dori foarte tare ca la PSD sa scape de toti ciudatii astia si sa revina pe o idee social-democrata europeana. Nu am mari sperante; daca aveam sperante, ramaneam probabil toti in PSD. Nu cred ca se poate schimba, dar pana la urma, e problema lor”.

Victor Ponta a mai declarat ca ii asteapta in continuare pe cei care vor sa se inscrie in Pro Romania, “dar trebuie sa avem un filtru. Adica dupa 26 mai nu vreau sa vina refugiatii din PSD la Pro Romania. Oameni de valoare primim cu drag, dar astia care sar dintr-o barca in alta sa ramana in continuare cu Dragnea si sa se duca in continuare cu el pana la capat, adica la naufragiu, ca nu e problema noastra”.