PONTA: BRAILA ESTE IN ACEST MOMENT PRINCIPALUL BASTION AL PRO ROMANIA. SPER CA PRO ROMANIA BRAILA VA FI PE PRIMUL LOC SI LA NUMARUL DE VOTURI

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a declarat astazi ca Braila reprezinta in acest moment „principalul bastion” al partidului sau si ca spera ca organizatia judeteana a Pro Romania “sa fie pe primul loc si la numarul de voturi”, el bazandu-se in acest sens si pe popularitatea deputatului Mihai Tudose, de numele caruia se leaga semnarea contractului pentru constructia podului peste Dunare.

Ponta, care candideaza la alegerile europarlamentare din 26 mai, s-a aflat astazi intr-o vizita electorala in judetul nostru si a venit insotit de comisarul european Corina Cretu (candidat la aceleasi alegeri) si de Sorin Cimpeanu, fost ministru al Educatiei. In cursul diminetii, deputatul Mihai Tudose si Corina Cretu s-au intalnit cu primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD) si presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), cu care au discutat despre proiectele celor doua institutii pentru care s-a obtinut sau se doreste finantare europeana, in timp ce Ponta si Cimpeanu, insotiti de presedintele Pro Romania Braila, deputatul Emilia Meirosu, au participat la o reuniune pe teme de invatamant cu profesori si lideri sindicali din domeniu. Dupa aceste intalniri, liderii Pro Romania au vizitat firma “Braiconf”.

Victor Ponta a declarat presei ca este foarte multumit de calitatea oamenilor care s-au alaturat filialei Braila a partidului si a precizat ca unii dintre liderii de marca ai Pro Romania ar fi putut sa ramana si sa candideze sub sigla PSD, insa a fost o chestiune de moralitate si integritate pentru acestia sa se dezica de presedintele PSD, Liviu Dragnea:  “Vreau sa-i multumesc Emiliei (deputatul Emilia Meirosu – n.r.), care a avut curaj si a venit alaturi de noi de la inceput, lui Mihai Tudose, care putea sa stea foarte bine linistit la PSD – ca altii – si sa spuna ca Dragnea e cel mai tare, tuturor celorlalti care pur si simplu s-au saturat de ce se intampla acolo si au avut curajul sa se alature acestui proiect. Corina Cretu la fel, putea foarte bine sa fie pe lista PSD, dar cum poti sa te duci pe o lista si sa spui exact invers decat ce crezi? Chiar ma bucur ca la Braila au venit in Pro Romania oameni de calitate”.

Ponta a mai declarat ca desi inca nu are un numar foarte mare de membri, Pro Romania se poate mandri cu oameni care au experienta politica si unii, chiar guvernamentala, motiv pentru care “daca s-ar putea problema maine de formare a unui guvern, cred ca doar Pro Romania are capacitatea de a faca un asemenea guvern, cu oameni care au experienta”.

De asemenea, liderul Pro Romania a criticat discursul anti-european al PSD, opinand ca  la acest moment, “cel mai rau lucru pe care-l poate face cineva in Romania este sa spuna ce rea a Europa si ce bine ne e noua fara Europa”. Ponta a adus si cateva argumente in acest sens, inclusiv cel legat de subventiile din agricultura: “Inchiputi-va agricultura – si la Braila si peste tot – fara subventiile de la UE. Vine Dragnea, ne zice ca ne otravesc aia legumele… Numai prostia otraveste Romania, si demagogia! Discursul asta anti-european al lui Dragnea si al tuturor celorlalti din PSD cred ca este cel mai rau lucru care i se poate intampla Romaniei”.