PRIORITATILE PE TERMEN LUNG LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA VIZEAZA MODERNIZAREA CORPURILOR A SI B SI REFACEREA INFRASTRUCTURII

Consiliul Judetean si noi toti ne dorim dezvoltarea infrastructurii sanitare, a operationalitatii la nivel national, regional si local, reducerea inegalitatilor in ceea ce priveste starea de sanatate publica si imbunatatirea accesulului la serviciile medicale de calitate. Am urmarit si urmarim modernizarea si tehnologizarea la nivel european a infrastructurilor sanitare deficitare,  prin achizitia de echipamente noi si eficiente, ce aduc atat o crestere calitativa a serviciilor oferite, cat si o crestere cantitativa a numarului de persoane beneficiare de servicii medicale, imbunatatind starea de sanatate publica la nivel national, regional si local.

In acest sens, am conceput un plan sanatos de dezvoltare a Spitalului Judetean de Urgenta pentru imbunatatirea sanatatii locuitorilor judetului. Pe langa investitiile firesti in dezvoltarea spitalului (blocul operator, sterilizare, preluarea si continuarea investitiilor nefinalizate), s-a hotarat modernizarea infrastructurii electrice, alimentarea cu agent termic, aceste lucruri fiind in momentul de fata in stadiul de avizare si documentare din partea expertilor.

PROIECTE FINALIZATE: •peste 1,5 milioane de euro pentru achizitia de echipamente medicale; •modernizarea si dotarea sectiei ATI – 13.998.000 lei; •s-a reusit finalizarea a 31 de apartamente tip ANL pentru medici; •6 sali de operatie moderne.

PROIECTE IN DERULARE: •5 milioane de lei pentru modernizarea si echiparea Unitatii de Primiri Urgente; •au fost alocati bani pentru faza documentatiilor de avizare ale lucrarilor de interventie (DALI) in vederea reabilitarii corpului A si corpului B; •Consiliul Judetean a alocat aproximativ 5 milioane de lei pentru reabilitarea termica a Spitalului Judetean si achizitia a 6 centrale termice noi; •s-au facut toate demersurile necesare pentru construirea a inca 31 de apartamente tip ANL pentru medici.

PRIORITATI PE TERMEN LUNG: •modernizarea cladirilor de la pavilioanele A si B; •infiintarea unor compartimente de recuperare pe specialitati; •imbunatatirea conditiilor de cazare; •refacerea infrastructurii spitalului; •finalizare bloc operator corp A cu 11 sali de operatie moderne; •modernizare/igienizare corp A.

De asemenea, am incercat sa folosim si parteneriatul cu Guvernul Romaniei, avand in vedere atentia pe care, prin Programul de Guvernare, PSD o acorda acestui domeniu, precum si oportunitatile oferite de POR 2014-2020,  Axa prioritara 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

Contractul de finantare a fost incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 si cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud – Est, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014-2020. Valoarea totala a proiectului este de 103.501.949,99 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 101.431.714,45 lei.  Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investitii in dotari sau lucrari necesare infrastructurilor sanitare modernizarea si eficientizarea intregului act medical la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Am declarat anul 2019 anul Sanatatii. Este, spunem noi, un proiect deosebit de ambitios.Este si va fi o munca de echipa, a intregii echipe de la nivelul ConsiliuluiJudetean, dar si de la nivel ministerial, in folosul brailenilor si pentru braileni. Este un efort sustinut, pentru ca tot ce facem in prezent sa se resimta in viitorul nostru si al copiilor nostri.