RARES BOGDAN: CUM A AJUNS UN ORAS DE TALIA BRAILEI SA DEVINA UN POL AL SARACIEI?

“Cum a ajuns un oras de talia Brailei sa devina un pol al saraciei?” – este intrebarea pe care a pus-o ieri Rares Bogdan, candidatul PNL la alegerile europarlamentare, in cadrul unei conferinte de presa organizate in municipiul nostru. Raspunsul pe care l-a gasit liberalul a fost acela ca judetul si municipiul au fost conduse de PSD de 30 de ani, iar starea economica si sociala a Brailei este rezultatul acestei guvernari social-democrate.

Rares Bodgan a declarat ca in copilarie a venit in Braila, in tabara din Lacu Sarat si avea amintiri frumoase din acea perioada, astfel incat ieri a vrut sa viziteze din nou acea zona si s-a intristat, cand a vazut in ce hal de degradare a ajuns statiunea: ”Am fost aici, la Braila, <<copil fiind, paduri cutreieram>> sau mai bine zis, <<in lacuri inotam>>… am fost aici, in tabara din Lacu Sarat. Iar acum am tinut in mod deosebit sa ma duc sa vad tabara. Ce-am vazut acolo m-a facut sa-mi dea lacrimile; mai bine nu m-as fi dus. Este absolut incredibil cum poti sa faci zob o statiune… Si e a doua statiune pe care o vad facuta zob; si aceasta, Lacu Sarat, concesionata pe 99 de ani, exact dupa modelul din Herculane, si asta cu baron – acolo, cu baron PSD, aici cu administrator PSD care conduce acea statiune (Sorin Bosneag – n.r.), iar omul este de 6 mandate consilier municipal PSD, este presedintele la municipiu al PSD”.

Rares Bodgan a evocat vremurile de glorie ale Brailei, cand era un oras cosmopolit, plin de viata, port important la Dunare, cu o economie infloritoare si a facut comparatie cu ceea ce se intampla in prezent: “Cum a ajuns un oras de talia Brailei in aceasta situatie? Cum a ajuns un pol al saraciei?

Am fost la Spitalul Judetean si acolo este o situatie pe care am vazut-o doar la Craiova si la Constanta. Ce au in plus cele 3 orase? Sunt conduse de edili PSD, iar judetele sunt conduse de 30 de ani de PSD. Si am stat de vorba cu oameni aflati la intrare la UPU si-mi spuneau ca unii asteptau de la ora 8:30 – noi am ajuns acolo in jur de ora 13:00 -, altii asteptau de la 10:30, iar un domn a zis: <<Stiti, data trecuta am stat 8 ore si jumatate>>.

Am spus ca incep sa vorbesc in campanie despre constructie, despre ce vom face, dar astazi m-am enervat, pentru ca pur si simplu nu mi-a venit sa cred: stiind istoria si citind foarte mult despre Braila si stiind si ce a reprezentat Braila, sa vezi astazi o Braila gri, saracita…

Am intrebat <<Domnule, dar de ce nu atrag astia fonduri europene?>>. <<Pai pentru ca acelora care au atras fonduri europene acum le e frica, pentru ca au furat din acei bani si au ajuns prin puscarii>>. Pai au ajuns prin puscarii pentru ca au furat!

Unii nu aduc bani europeni din prostie, altii din ticalosie crunta, iar altii pentru ca ei sunt obisnuiti sa fure si din banii europeni nu pot sa ia comisioane, pentru ca vine OLAF-ul  (Oficiul European de Lupta Antifrauda – n.r.), care e mai rau decat DNA-ul, DIICOT-ul si Parchetul General la un loc”.