SIRBU CERE IAR CONDUCERII CJ FINANTAREA CLUBULUI DACIA UNIREA BRAILA CU FONDURI DE LA BUGETUL JUDETEAN

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) i-a solicitat astazi din nou presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) sa se gaseasca o formula pentru finantarea clubului sportiv “Dacia Unirea” cu bani publici. Sirbu, dar si colegul sau, consilierul judetean Florin Carligea (PNL), au mai cerut in trecut sa se aloce bani de la buget, pentru a sustine clubul amintit, ce avea probleme financiare, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar in final, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Braila a hotarat sa depuna o cerere de intrare in insolvenţa, admisa de Tribunalul Braila pe 1 octombrie 2018.

Liberalul spera insa ca macar in acest an CJ sa aloce fonduri pentru sustinerea fotbalului, asa cum face pentru handbal si alte discipline sportive: “Fotbalul este o ramura sportiva care are multi suporteri la Braila si a fost lasata de izbeliste. Uitati-va si dvs, sa vedeti ca fiecare catun din jurul Bucurestiului are echipa in Divizia Nationala si noi nu suntem in stare sa tinem o echipa macar in Liga a II-a! Am ajuns sa jucam cu juniorii; s-ar putea sa jucam cu copiii in competitii…

V-am mai spus si va repet: haideti sa ne gandim si la fotbal. Au venit oameni care n-au nicio legatura cu Braila si se zbat sa faca ceva. E clar ca nu vor reusi, atat timp cat astea se fac cu bani. Toate acestea se fac cu bani. Haideti sa ne gandim, sa gasim o solutie prin care sa ajutam echipa de fotbal si sa facem ceva din aceasta echipa”.

Sirbu a mai spus astazi ca una dintre variantele care ar putea fi luata in calcul – si care a fost propusa de alesii liberali si in trecut – este asocierea CJ Braila cu ACS Dacia Unirea.