TABARAC: NOI, BRAILENII, REFUZAM SA FIM CETATENI DE RANGUL DOI, ASA CUM NE TRATEAZA PSD

“A venit vremea ca cei care au nenorocit Romania sa plece acasa!” – este declaratia facuta aseara de presedintele organizatiei municipale PNL Braila, consilierul municipal Adrian Tarabac, cu referire la alegerile europarlamentare din 26 mai, la care liberalii sunt convinsi ca PSD va obtine un scor foarte slab. Tabarac a facut acest comentariu la evenimentul care a marcat lansarea la Braila a candidatilor PNL la alegerile europarlamentare, el insusi fiind unul dintre acesti candidati.

Consilierul municipal a amintit, printre altele, de promisiunile PSD legate de construirea mai multor spitale regionale, dintre care pana acum nu s-a inceput nici macar unul, afirmand ca guvernarea PSD trateaza brailenii ca pe niste cetateni de rangul doi: “Daca cei de la PSD erau patrioti, ar fi inceput constructia spitalelor regionale cu bani europeni. Nu sunt capabili sa faca asta, nu vor sa faca asta. Europa vrea sa ne dea bani, cei care se declara mari patrioti ii refuza, in batjocura fata de romani, fata de cei care mor de infectii in spitale supraaglomerate. Spitalul regional Braila-Galati a iesit din planurile lor – si asta desi vorbim despre a doua aglomerare urbana a Romaniei, dupa Bucuresti.

Unde sunt oamenii in planurile lor? Cine suntem noi pentru ei? Ce altceva decat niste platitori de taxe si impozite tot mai mari si mai impovaratoare? Dar ne-am saturat! A venit timpul sa ne cerem drepturile si respectul pe care-l meritam.

Noi am lansat o campanie, <<Sustinem Spitalul regional Braila-Galati>> si strangem semnaturi pentru asta. Cu ele vrem sa aratam guvernantilor ca brailenii s-au saturat ca sanatatea lor sa fie pe ultimul plan, s-au saturat de conditiile insalubre din spitale, s-au saturat ca cel mai bun medic sa fie trenul catre Bucuresti, Cluj sau Targu Mures. Noi refuzam sa fim cetateni de rangul doi. Constructia spitalului regional Braila-Galati trebuie urgentata, asa cum trebuie urgentata infiintarea Zonei metropolitane <<Dunarea de Jos>>, constructia unei linii de transport rapid intre Braila si Galati, constructia unui parc industrial, un drum expres Slobozia-Braila-Galati”.

Amintim ca la evenimentul de aseara au participat presedintele PNL, Ludovic Orban, vicepresedintele PNL Gigel Stirbu, precum si candidatii liberali Rares Bogdan si Cristian Busoi.