VARGA: PSD SANTAJEAZA MEDICII, PROFESORII SI FUNCTIONARII PUBLICI, IAR POSTA ROMANA A DEVENIT AGENT ELECTORAL PSD

Deputatul Vasile Varga (PNL) este indignat de faptul ca in ultimele zile, pensionarii din Braila au primit de la postasi nu doar pensia, ci si materiale electorale ale Partidului Social Democrat. Intr-un comunicat dat publicitatii, Varga afirma ca “postasii devin extrem de incurcati daca cineva ii intreaba in baza carui contract fac servicii pentru PSD, iar situatia de la Braila nu este singulara in tara.

Posta Romana, o institutie a statului roman, a devenit agent electoral PSD. O institutie de stat, platita din banii micilor intreprinzatori, a marilor companii, a medicilor, avocatilor, profesorilor, a oamenilor de rand care muncesc, se erijeaza in distribuitor de materiale de propaganda  pentru partidul aflat la putere, in plina campanie electorala. Mii de postasi sunt obligati, indiferent de optiunea personala, sa raspandeasca mesajul PSD. Multi dintre ei sunt revoltati de faptul ca pe langa distributia ilegala, trebuie sa convinga verbal alegatorii sa voteze cu PSD. O disperare a partidului de guvernamant, o ilegalitate, care s-a transformat intr-un abuz cras fata de propriul electorat”.

Parlamentarul mai precizeaza in documentul amintit ca “intre Posta Romana si PSD a fost semnat un contract, in data de 27 martie 2019, care era valabil pana la data de 19 aprilie 2019. Ca mai toate gaselnitele electorale, aceasta miscare in strategia electorala pesedista a fost gandita inca inainte de inceperea campaniei. Sindicatul Lucratorilor Postali a semnat acest protocol de colaborare cu PSD, dar din document reiese ca viitorul Postei, precum si salariile angajatilor, depind de Guvern si de aceea ar fi fost justificata semnarea unei astfel de intelegeri cu PSD. Este de presupus ca, desi protocolul a expirat, postasii sunt santajati sa faca servicii pentru PSD, sub amenintarea ca-si vor pierde locurile de munca.

Este un santaj ordinar si o arma pe care PSD o foloseste impotriva salariatilor din sistemul public! PSD santajeaza medicii si profesorii sa mearga la miting, ii santajeaza pe functionarii publici, ia elevii de la scoala sa-l aplaude pe Liviu Dragnea! Un partid care foloseste institutiile statului dupa bunul plac, batjocorind inteligenta si bunul simt al romanilor, trebuie sa fie sanctionat la urne!”.