28 IUNIE, CINEFEEL BRAILA – “ARCTIC”, UN THRILLER DESPRE SUPRAVIETUIRE CARE-TI DA FIORI

Vineri, 28 iunie, la ora 18:30, la Cinematograful de Arta Cinefeel Braila va fi prezentat filmul „Arctic” – o adevarata lectie de supravietuire, o abordare minimalista a confruntarii dintre om si natura, cu toate ingredientele necesare acestui gen de filme: vreme ostila, nesansa, tensiune.

Dupa prabusirea avionului pe care il pilota, Overgard (Mads Mikkelsen) este, in sfarsit, pe punctul de a fi salvat. In urma unui nou tragic accident, ocazia salvarii este pierduta. Barbatul trebuie acum sa decida daca isi va astepta sfarsitul in adapostul improvizat sau va incerca sa se salveze pornind intr-o cursa periculoasa prin necunoscutul inghetat.

„Mikkelsen e perfect pentru rol, cu fata tabacita si absolut stoica, dar capabil sa transmita toata frustrarea si nelinistea fata de situatia in care se afla.” (Washington Post)

„ <<Arctic>> este o experienta atat la nivel uman, cat si cinematografic, Mikkelsen dand forta imaginilor prin taria sa constanta. Filmat intr-un cadru care emana ostilitate, <<Arctic>> este asemenea unui labirint glacial, cu un personaj principal prizonier al luptei cu el insusi si cu instinctul sau de supravietuire”. (Mondocine)

Mads Mikkelsen este cel mai cunoscut actor danez, cu o cariera remarcabila in cinematografia europeana, dar si la Hollywood sau in televiziune. Talentul sau actoricesc l-a facut remarcat atat in drame premiate (a castigat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes pentru ”The Hunt/ Vanatoarea”), cat si in blockbustere (”Casino Royale”, ”Rogue One – O poveste Star Wars”) sau seriale de mare succes (”Hannibal”).

Biletele la film pot fi rezervate la numarul de telefon 0720.562933. Pretului biletului este de 15 lei.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel, consultati pagina de facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/ . (Florentina Dumitru)