5-28 IUNIE, BIBLIOTECA „PANAIT ISTRATI” – EXPOZITIA DOCUMENTARA „NATURA – DARUL CEL MAI DE PRET”

In perioada 5-28 iunie, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila gazduieste expozitia documentara intitulata „Natura – darul cel mai de pret”, ce marcheaza Ziua Mondiala a Mediului.

“Pe 5 iunie, fiecare comunitate este indemnata sa atraga atentia publicului asupra problemelor de mediu care ne afecteaza planeta si viata de zi cu zi. Stabilita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite, Ziua Mondiala a Mediului a ramas un moment anual marcat in intreaga lume in moduri dintre cele mai diverse.

Fiecare Zi Mondiala a Mediului inconjurator este organizata in jurul unei teme care pune accentul pe o preocupare deosebit de presanta in ceea ce priveste mediul. Tema aleasa in acest an, <<Stop poluarii aerului!>>, atrage atentia opiniei publice asupra uneia din cele mai mari amenintari de mediu din zilele noastre. Statisticile arata ca aproximativ 7 milioane de persoane din intreaga lume mor prematur in fiecare an din cauza poluarii aerului. Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 235 milioane de persoane sufera de astm, care este cea mai frecventa boala cronica in randul copiilor”, precizeaza organizatorii.