ABSOLVENTII PROMOTIEI 2019 SUNT ASTEPTATI SA SE INREGISTREZE IN EVIDENTELE AJOFM BRAILA, CA PERSOANE AFLATE IN CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCA

Absolventii institutiilor de invatamant promotia 2019 sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Ei trebuie sa faca acest lucru in termen de 60 zile de la absolvire, pentru a putea beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de AJOFM in vederea integrarii pe piata fortei de munca. Absolventii beneficiaza, gratuit, de servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii, servicii de formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

Precizam ca inregistrarea ca persoana in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Actele necesare pentru inregistrarea absolventilor in evidentele AJOFM ca persoane in cautarea unui loc de munca sunt: * actul de identitate, in original si copie; * actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie; * adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Prin “absolvent al unei institutii de invatamant” se intelege persoana in varsta de minim 16 ani care a obtinut o diploma sau un certificat de studii in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

Absolventii de liceu, indiferent daca au promovat sau nu examenul de bacalaureat, sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele AJOFM in acelasi termen de 60 de zile, cu mentiunea ca  potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educatiei Nationale, „cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2019”.

Elevii care nu au situatia scolara incheiata la toate materiile se pot inregistra in evidentele AJOFM in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta – data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant.

Informatii suplimentare se pot obtine la AJOFM Braila, cu sediul in municipiul Braila, Bulevardul Dorobantilor, nr.603-605 sau la tel./fax 0239/611386, 0239/613078, 0239/661749, 0239/660574.