CAPRARIU: PROPUN SA COOPTAM O FIRMA DE RECRUTARE, CA SA ADUCEM UN MANAGER CARE SA SCHIMBE LUCRURILE LA “BRAICAR”

Transportul public de calatori din municipiul Braila este mult ramas in urma, este departe de secolul XXI si avem nevoie de modernizare – este declaratia facuta astazi de consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua). Acesta a mai spus ca in opinia sa, conducerea firmei de transport public “Braicar” stie ce trebuie facut, dar nu stie cum trebuie sa fie facut.

Consilierul a facut aceste comentarii in contextul in care in sedinta CLM Braila se discuta despre majorarea pretului biletului de calatorie si al abonamentelor, incepand cu 1 iulie: “Inteleg ca este o necesitate modificarea tarifelor, deoarece n-au fost modificate din 2012, dar inainte trebuie sa oferim: plecand de la comportament, de la aceste aspecte legate de timpii de asteptare in statii, de la curatenia statiilor – statii care care sunt mizerabile, care nu au zone de umbrire.

Niste autobuze noi, electrice sau neelectrice, nu fac un sistem modern de transport. Poti sa ai un sistem modern de transport si cu autobuze de acum 10 ani; esential este managementul si modul cum este condusa firma.

De aceea eu as propune ca inainte sa venim in fata oamenilor cu un tarif marit, sa venim si cu ceva concret, cu un plan si un calendar – si ma refer aici in mod special la selectarea unui nou manager, un manager care cu adevarat sa duca aceasta societate a noastra in secolul XXI. Si propun ca pentru selectare sa facem un un caiet de sarcini si un contract de management transparent si sa cooptam si o firma de recrutare, ca sa aduca acel manager care sa zdruncine lucrurile, sa faca lucrurile cum trebuie”.