CHIRIAC: DECIZIA LIBERALILOR DE A IESI DIN TOATE CONSILIILE DE ADMINISTRATIE SI AGA MI SE PARE NELALOCUL EI, ATAT TIMP CAT UNII BRAILENI LE-AU DAT VOTUL

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), il acuza pe seful liberalilor braileni, Alexandru Danaila, ca incearca sa blocheze hotarari importante si ca intarzie dezvoltarea judetului, prin faptul ca le cere alesilor PNL sa nu voteze anumite proiecte de hotarari.

Chiriac a declarat astazi, dupa sedinta CJ Braila, ca presedintele PNL trebuie sa-si asume “pe persoana fizica” toate acele voturi ale alesilor liberali care blocheaza hotararile care se aproba cu o majoritate de doua treimi: “Inca o sedinta spectaculoasa la CJ… Eu va spun ca domnul Danaila nu-si asuma in continuare sau isi asuma pe persoana fizica, ca si presedinte al PNL Braila, toate deciziile care duc la neindeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus pentru dezvoltarea judetului Braila si mai ales a obiectivelor foarte importante pe care ni le-am asumat – si unul dintre ele este Spitalul Judetean. Tocmai despre el vreau sa vorbesc: firma care si-a adjudecat partea de DALI (Documentatia de avizare a lucrarilor de interventie – n.r.) la Corpul A al Spitalului Judetean a terminat, a trecut documentatia prin comisia tehnico-economica, suntem pregatiti si am vorbit la Agentia de Dezvoltare Regionala pentru o axa de finantare dedicata pentru amenajarea si anveloparea cladirilor publice. Va fi o axa pe POR si speram ca pana la toamna – se pare ca in septembrie – se va deschide, sa depunem pentru Corpul A, pentru reabilitarea intregului corp, un proiect european care va valora in jur de 7 milioane de euro, ceea ce ne bucura”.

Iulian Chiriac a mai facut referire la refuzul consilierilor liberali de a vota in favoarea proiectului ce viza insusirea inventarului actualizat al bunurilor care apartin domeniului public al judetului, ceea ce a facut ca acest proiect sa nu fie aprobat nici astazi, asa cum n-a fost aprobat nici in trecut: “Actualizarea patrimoniului este o obligatie legala; daca sunt interesati ei, sa intrebe si Curtea de Conturi. Acum, iesind Codul administrativ – sa vedem daca se publica -, se pare ca aprobarea hotararilor de Consiliu care vizeaza patrimoniul se va face cu 50% plus unu din voturi.

Anuntul liberalilor ca vor iesi din toate Consiliile de Administratie si AGA mi se pare o masura nelalocul ei, atata timp cat unii dintre locuitorii judetului Braila le-au dat votul, ei neasumandu-si sa stie ce se intampla in acest judet.

Se pare ca vor merge din ce in ce mai rau; partea ca sunt pe ultimul loc la alegerile europarlamentare vor sa duca scandalul pe care ei il au acum in PNL Braila, in plenul CJ, ceea ce au facut-o de foarte mult timp. Dar am inteles de ce vin cu scandalul in CJ: pentru ca au ei scandal in interior. Sa fie sanatosi si sa-si rezolve problemele, dar inca o data le recomand sa se gandeasca in primul rand, exact cum ma gandesc si eu, la partea administrativa, la lucrurile bune si la proiectele care sunt in folosul cetatenilor judetului Braila”.

Amintim ca astazi, presedintele PNL Braila a anuntat in plenul CJ ca toti consilierii judeteni liberali vor demisiona din Consiliile de Administratie si AGA din care fac parte, in care fusesera desemnati ca reprezentanti ai CJ.