CHIRIAC: CRED CA AR TREBUI FACUTA O TRIERE MULT MAI BUNA A CALITATII OAMENILOR CARE VOR INTRA IN VIITOARELE CONSILII LOCALE SI CONSILII JUDETENE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), declara ca nu conteaza prea mult daca presedintii de consilii judetene sunt alesi  de catre consilieri sau sunt alesi direct de catre cetateni, cat conteaza daca acestia sunt capabili sa formeze o echipa cu care sa poata lucra eficient.

Chiriac a comentat in acest fel faptul ca Guvernul a adoptat recent o Ordonanta de Urgenta prin care se schimba modul de alegere a presedintilor de consilii judetene: daca in 2016 acestia au fost alesi prin votul consilierilor judeteni, la alegerile din 2020 ei vor fi alesi prin votul cetatenilor, asemeni primarilor.

Seful judetului spune ca personal, nu a sustinut aceasta modificare si ca in ceea ce-l priveste, este adeptul lucrului in echipa, fiindca “degeaba presedintele CJ va fi ales uninominal, daca in spatele lui n-are o echipa competitiva, sa-i spun asa. Chiar daca era ales din randul consilierilor, chiar daca e ales uninominal, fara o echipa de consilieri, de oameni care se gandesc la binele societatii, al locuitorilor judetului Braila, n-o sa facem absolut nimic. Eu spun ca e cu dublu tais aceasta decizie.

Eu n-am fost unul dintre semnatarii adresei facute de Uniunea Consiliilor Judetene, prin care se cerea votul uninominal la presedinti. Va spun ca conteaza persoana – si daca persoana nu vine cu o echipa in spatele ei sau daca nu atrage oameni de calitate, ca sa creeze si sa creioneze si sa duca la bun sfarsit proiecte pentru braileni, nu are absolut nicio sansa.

Si uitati-va ca a fost votul pe liste: e si vina partidelor; eu cred ca ar trebui facuta o triere mult mai buna a calitatii oamenilor care vor intra in viitoarele consilii locale si consilii judetene. Ne trebuie mai mult aplomb si vazut ce-si doresc ei; nu blocarea proiectelor, ci sustinerea lor si venit cu proiecte noi”.