CHIRIAC: IN PREZENT NU SE LUCREAZA PE NICIUN DRUM JUDETEAN. MAINE DAM ORDINUL DE INCEPERE A LUCRARILOR DE REPARATII SI CEL TARZIU DE SAPTAMANA VIITOARE VOM INTRA IN FORTA

Desi, in principiu, perioada in care ne aflam este una in care se lucreaza intens pe partea de reparatii drumuri, pe drumurile judetene din Braila a fost pace si liniste pana acum.

Dupa cum ne-a explicat presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, s-a asteptat acordul ANAF, pentru a se semna actele aditionale la contracte (acte aditionale ce vizeaza modificarile legate de salariul minim in constructii), pentru ca sa se poata da apoi ordinul de incepere a lucrarilor, “dupa care se va incepe in forta modernizarea drumurilor”: “Vom avea in vedere terminarea tronsoanelor de drum pe care anul trecut le-am plombat, deci nu vom mai merge pe solutii de plombare, ci vom merge doar pe covor asfaltic.

Serviciul de drumuri pe care l-am infiintat isi face datoria, in momentul de fata sunt la cosit iarba. Am luat si acea masina de marcat drumurile, in momentul de fata suntem in procedura de achizitie a vopselei pentru a marca drumurile, mai avem si doua posturi, sa mai angajam doi oameni care sa lucreze pe acea masina si sa incepem sa si le marcam, astfel incat pana la toamna sa avem cat mai multi kilometri de drum judetean marcati, pentru ca stiti, in judetul Braila, cand se lasa ceata, vizibilitatea este foarte mica si acel marcaje pot ajuta foarte mult pe cei care merg in trafic cu masina.

In momentul de fata nu se lucreaza absolut deloc pe drumurile judetene. Doar Serviciul de drumuri are ca si tema mentinerea tronsonului Sutu – Ianca – DN2B – Bordei Verde – Viziru; tinand cont ca vine sezonul estival, traficul va fi foarte mare pe acolo. Acel tronson de drum il avem pe proiect european, e in achizitie, avem o groaza de contestatii, asta ne omoara si nu stiu, poate ne-ar fi de folos ca parlamentarii nostri, decat sa se razboiasca sau sa gandeasca chichite (aluzie la parlamentarii opozitiei – n.r.), sa schimbe legislatia, sa propuna modificarea legislatiei pe Legea achizitiilor publice, sa avem o lege mai simpla, mai transanta,  in folosul tuturor, pentru ca ne-am saturat sa tot avem contestatii de la tot felul de firme si m-am saturat sa adjudecam cu pretul cel mai scazut si sa alergam dupa constructor, pentru calitatea lucrarilor”.

In contextul in care Chiriac (PSD) asteapta de la parlamentarii opozitiei sa vina cu propuneri si sa schimbe legea achizitiilor publice, l-am intrebat pe seful judetului ce fac parlamentarii PSD pe tema asta. Raspunsul acestuia a fost: “Se ocupa de agricultura”.

Precizam ca dupa cum ne-a informat in aceasta dimineata Iulian Chiriac, CJ a primit acordul de la ANAF si maine se va da ordinul de incepere a lucrarilor de reparatii drumuri judetene, iar cel tarziu de saptamana viitoare se va intra cu utilajele la lucru.