CHIRIAC: RASNOVEANU S-A TINUT DE PROIECTUL DE MANAGEMENT ASUMAT – MODERNIZAREA SPITALULUI JUDETEAN. MAREA METEAHNA A ACESTUI PROIECT E CA DEOCAMDATA NU SE POATE VEDEA NIMIC

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac (PSD), a admis astazi ca rezultatele controlului facut  in luna martie de Directia de Sanatate Publica Galati la Spitalul Judetean Braila sunt informatii de interes public si spune ca el, unul, nu avut nimic de ascuns pe acest subiect. Chiriac apreciaza insa ca nici nu erau cine stie de descoperiri, fiindca sunt aceleasi probleme de ani de zile, “de cand e spitalul”- chestiuni pe care le stie toata lumea, deci nu erau un mare secret: “Aceste informatii erau si la DSP, erau si la spital, dar nu sunt niste informatii care s-au descoperit in martie, ele sunt de cand e spitalul, cu infectiile, cu frigidere, cu … sunt lucruri normale!”.

Pe de alta parte, in opinia sefului CJ, chiar daca se depisteaza uneori diverse probleme la Spitalul Judetean, trebuie sa gasim solutii, nu “sa aruncam cu noroi” – adica nu s-o criticam pe Delia Rasnoveanu (PSD), managerul Spitalului Judetean: „Eu v-am spus ca sunt transparent si va spun toate informatiile, ca nu am eu nimic de ascuns, ca e spitalul nostru, al tuturor si trebuie sa gasim solutii pentru a rezolva problemele, nu a arunca cu noroi, ca <<aoleu ce s-a intamplat acolo!>>. Eu va spun ca doamna Rasnoveanu, cu bune, cu rele, s-a tinut de proiectul de management pe care si l-a asumat: modernizarea Spitalului Judetean”.

Cat priveste faptul ca pana acum, de doi ani, de cand Rasnoveanu a preluat conducerea, “modernizarea Spitalului Judetean” inseamna niste hartii – adica diverse documentatii, asa-numitele DALI -, in timp ce in spital, situatia este absolut deplorabila, presedintele CJ a comentat: “Asta este marea meteahna a acestui proiect, ca deocamdata nu se poate vedea nimic. In momentul in care vom ajunge si la etapele urmatoare, se va fi vedea. Peste cativa ani, pentru ca n-avem alta solutie. Cum vreti, sa demolam tot si sa apucam lucrurile din alta parte? Trebuie rezolvate lucrurile pe lege, asta incerc sa va explic. Cum puteai tu sa modernizezi Corpul A, neavand un DALI in spate, sa stii ce suma investesti? Neavand DALI-ul, nu poti sa te duci pe niste fonduri europene, nu stii care e suma, care e procedura. Cum o faci?

Lucrurile astea nu s-au facut de ani de zile; le facem noi acum. Asta este proiectul: de a duce acel spital asa cum trebuie, pe norme europene, pentru a presta servicii de calitate pacientilor braileni si nu numai”.

Intrebat daca din punctul sau de vedere, Rasnoveanu este un bun manager, Chiriac a raspuns: “Din punctul meu de vedere, doamna Rasnoveanu isi face treaba acolo corespunzator”.

Amintim ca dupa controlul facut in luna martie de DSP Galati la Spitalul Judetean Braila, consilierii judeteni liberali nu au reusit sa obtina infomatii oficiale de la nivel local despre rezultatele acelui control si a fost nevoie ca deputatul Vasile Varga (PNL) sa o interpeleze pe ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ca sa poata intra in posesia raportului DSP Galati.