CHIRIAC: REFUZUL CONSILIERILOR PNL DE A VOTA PROIECTUL PRIVIND TRECEREA IN POSESIA CUP A BUNURILOR MODERNIZATE PE FONDURI EUROPENE AR PUTEA AVEA CONSECINTE PENALE

Refuzul consilierilor judeteni liberali de a vota un proiect de hotarare care viza trecerea in posesia CUP a bunurilor reabilitate si modernizate pe fonduri europene ar putea avea consecinte penale. Este ceea ce spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), care mai afirma ca blocarea acelui proiect de hotarare (care avea nevoie de doua treimi din voturi, pentru a fi aprobat) ar putea duce la intreruperea furnizarii apei potabile intr-o serie de localitati din judet.

Mai concret, este vorba despre un proiect care prevedea trecerea in posesia CUP a unor bunuri reabilitate si modernizate pe fonduri europene (constructii si echipamente), in valoare totala de aproape 68 de milioane lei. Ca urmare a faptului ca nu s-a  intrunit numarul necesar de voturi “pentru”, proiectul respectiv a fost respins si ca atare, CJ nu poate da companiei CUP Dunarea, prin act aditional, bunurile respective (printre care se afla statia pompare apa bruta si preclorinare de la Gropeni, precum si reteaua de aductiune propriu-zisa).

Iulian Chiriac declara ca argumentul liberalilor – care au spus ca nu voteaza “pentru” fiindca s-a dovedit in trecut ca nu se respecta Regulamentul de organizare si functionare al CUP Dunarea – nu are nicio legatura cu proiectul de hotarare respectiv:  “Nevotand acel proiect – am citit cate ceva, dar vreau sa am o informare de la CUP Dunarea -, nepreluand acele investitii, s-ar putea sa fie undeva penale lucrurile, pentru ca nu ne asumam. Lucrurile trebuie sa se rostogoleasca pe lege, nu ca vrem noi, punand conditii sa schimbam Regulamentul.

Dar eu va spun in felul urmator: Cand era domnul Danaila (Alexandru Danaila, presedintele PNL Braila, consilier judetean – n.r.) viceprimar, nu era Regulamentul asta? De ce nu l-a schimbat atunci? Nu mai este bun? Sau vrea sa-l faca cum vrea el sa fie bun? Haideti sa fim seriosi!”.

Intrebat la ce se refera, mai concret, atunci cand spune ca “s-ar putea sa fie penala” chestiunea respectiva, presedintele CJ a explicat ca vorbeste despre faptul ca s-ar putea sa existe consecinte penale pentru consilierii care n-au votat proiectul de hotarare.

De asemenea, Chiriac a afirmat ca “s-ar putea ca localitatile respective sa aiba o problema, pentru ca CUP Dunarea – pe lege se spune – poate refuza alimentarea cu apa a acelor localitati care nu si-au predat acele investitii”. Atentionat fiind ca una este ca legea sa spuna ca  “SE POATE intrerupe furnizarea apei potabile” si alta este sa spuna ca respectiva companie “ESTE OBLIGATA sa intrerupa furnizarea apei potabile”, seful CJ a raspuns ca nu stie sigur daca in lege se spune “poate” sau “trebuie sa”, dar o sa verifice acest aspect.

Amintim ca in cea mai recenta sedinta CJ, directorul executiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Dunarea,  Didina Stanescu (PSD), a declarat ca si daca nu se aproba proiectul de hotarare amintit, CUP tot are dreptul sa exploteze acele bunuri, in timp ce directorul economic al CUP Dunarea, Ionel Avram (PSD), a spus ca respectiva companie este obligata de lege sa intrerupa furnizarea apei potabile in localitatile vizate.