DRAGOMIR ARE VESTI PROASTE PENTRU BRAILENII DIN LACU DULCE CARE SPERAU SA LI SE ASFALTEZE STRAZILE: FIRMA CARE A CASTIGAT LICITATIA N-ARE NICIUN GAND SA INCEAPA LUCRARILE

Slabe sperante ca brailenii din cartierul Lacu Dulce sa-si vada strazile asfaltate in perioada imediat urmatoare: firma Hidro Salt B 92 din Bucuresti, care a castigat in vara anului trecut contractul de asfaltare a unor strazi din cartierul amintit,  nu are niciun gand sa inceapa lucrarile. Este vorba despre un proiect in valoare de circa 15 milioane lei (cu TVA), care viza asfaltarea a 33 de strazi, in lungime totala de  9,8 kilometri. Contractul a fost semnat in iulie 2018, Municipalitatea a emis ordinul de incepere a lucrarilor la sfarsitul lunii octombrie 2018, iar de atunci nu s-a intamplat nimic pe teren.

Primarul Marian Dragomir a declarat astazi ca a avut  o discutie cu reprezentantii firmei amintite in urma cu circa 2 luni, insa n-a rezolvat nimic, fiindca acestia nu au inceput lucrarile nici acum si nici nu au de gand sa inceapa. In acest context, edilul  s-a gandit la rezilierea contractului cu Hidro Salt B 92, insa  a fost informat de juristii din Primarie ca lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par: “Societatea Hidro Salt, care a castigat licitatia, nu doreste sa lucreze acolo, au fost trimise foarte multe notificari si exista referatul dirigintelui de santier, care confirma faptul ca nu s-a lucrat in zona respectiva. Am avut o intanire cu dansii cum 2 luni si n-a fost o discutie foarte protocolara; am solicitat rezilierea contractului, insa departamentul juridic al Primariei a spus ca in cazul rezilierii contractului vom avea aceeasi soarta ca si la Calea Galati, in care noi am reziliat contractul si instanta de judecata ne-a respins cererea, spunand ca societatea mai are termen de executie pana la finalizarea contractului.

Din punctul meu de vedere, cred ca ne vom asuma acest risc. Ii vom actiona in judecata si le vom cere, de asemenea, despagbiri.

La Calea Galati, Primaria a dat in judecata si a solicitat rezilierea contractului cu asocierea Telor-Teloxim, instanta de judecata ne-a respins actiunea, iar ulterior, Primaria a dat in judecata societatea si a solicitat despagubiri in acest sens si facem mentiunea ca in prima instanta, Primaria a castigat, ne-a fost aprobata o cota parte din despagubirile solicitate, dar cel mai important este ca am castigat si la fel ca la cei de la Lacu Dulce, care nu lucreaza, vom aplica procedura in SEAP, pentru a le da un certificat negativ, ca sa nu mai poata participa pe licitatiile organizate de Primaria municipiului Braila. Dar pentru a da acel certificat si a nu fi contestat, trebuie sa parcurgem o procedura legala”.