DRAGOMIR, CATRE IONITA: NU PUTEM SA AVEM UN AMARAT DE SOFT, PENTRU A STI FIECARE CETATEAN CAND VINE AUTOBUZUL IN STATIE? ASTA E O AVERE LA O SOCIETATE?!

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) este de parere ca ar fi “paguboasa” o eventuala investitie facuta de firma „Braicar” pentru o aplicatie ce poate fi instalata pe telefonul mobil, prin care orice persoana aflata in municipiul Braila sa poata afla in orice moment in cat timp va ajunge in statie autobuzul pe care il asteapta.

Ionita considera ca atat timp cat “Braicar” va instala in statii panouri care sa afiseze cat timp mai dureaza pana vine urmatorul autobuz, nu are rost sa se mai cheltuiasca bani si pentru aplicatia respectiva, fiindca persoanele aflate in statie pot afla aceste informatii direct de pe panou: “Daca exista panouri de afisaj in statie, care monitorizeaza intarea si iesirea autovehiculelor, este suficient pentru oricine si nu se mai merita sa cheltuim banii pe un soft pentru o aplicatie de telefon mobil. Banii aceia poate e mai bine sa-i dirijam tot in interiorul companiei si poate dansii reusesc sa faca rost de un revizor tehnic care sa supravegheze starea autovehiculelor inainte de a iesi din garaj si sa semneze pentru aceasta stare tehnica”.

In ceea ce-l priveste, primarul Marian Dragomir (PSD) are alta parere: “Suntem intr-o perioada in care tehnologia evolueza din ce in ce mai mult. Cele mai multe aplicatii pe telefonul mobil, la preturi foarte mici, prevad cumpararea online de la produse IT, electronice, pana la banala comanda de mancare pe internet. Si spuneti ca nu trebuie sa avem o aplicatie soft pentru telefonul mobil, astfel incat toti tinerii, toti elevii si toti studentii din municipiul Braila sa stie cand sa iasa din casa, sa stie cand sa iasa de la serviciu? Eu cred ca trebuie sa avem asa ceva. Nu putem sa avem un amarat de soft, pentru a sti fiecare cetatean cand vine autobuzul in statie? Asta e o avere la o societate?! In niciun caz!”.