DRAGOMIR: FIRMA TANCRAD ASFALTEAZA STRAZILE DIN MUNICIPIUL BRAILA SI CU MUNCITORI DIN SRI LANKA. NU AU MAI GASIT MUNCITORI DIN ROMANIA SI NICI DIN REPUBLICA MOLDOVA…

Firma Tancrad a inceput sa lucreze la afaltarea strazilor din Braila si cu muncitori din Sri Lanka, fiindca in plan local nu mai gasesc constructori pe care sa-i angajeze. Este informatia furnizata astazi de primarul Marian Dragomir, in contextul in care acesta vorbea despre stadiul lucrarilor de reparatii strazi la nivelul municipiului.

Edilul sef a precizat ca pana acum Primaria a permis constructorilor sa deschida in paralel mai multe santiere, insa s-a constatat ca acestia nu au suficiente utilaje si ajung sa nu mai incheie la timp lucrarile deja incepute, generand un disconfort suplimentar locuitorilor din zona respectiva: “Nu le vom mai da voie sa inceapa strazi fara sa termine lucrarile anterioare, ca sa deschida zece mii de santiere peste tot, pentru ca noi am acceptat sa inceapa mai multe santiere, dar am observat dupa aceea ca desi au 4 freze in municipiul Braila si 3 finisoare, au inceput mai mult decat puteau sa duca efectiv.

In acesta zona se pot vedea pentru prima data in municipiul Braila cele doua echipe de muncitori din Sri Lanka, pentru ca este o adevarata criza pe piata fortei de munca, iar in municipiul Braila somajul este mai mic de 2% si mai sunt doar 60-70 de persoane asistate social cu drept de munca. Atunci cand nu au mai gasit muncitori din Romania si nici din Republica Moldova, a trebuit sa se gandeasca la o varianta pe care sa o poata pune in practica, pentru a finaliza lucrarile.

Acum sunt sase oameni din Sri Lanka in fiecare echipa.  Eu mi-as dori sa fie cat mai multi, pentru ca lucrarile sa se finalizeze intr-un termen cat mai scurt, plus ca pe noi nu ne intereseaza cu cine lucreaza, atat timp cat lucreaza repede. Eu cred ca vom avea in municipiul Braila intre 30 si 50 de muncitori straini. Sunt calificati, sunt insotiti de echipe din zona respectiva. In viitor probabil ca mai multe societati vor aduce si angajati straini. Fac mentinunea ca salariul minim in constructii este de 3.000 lei”.