DRAGOMIR: LUCRARILE DE PE CALEA GALATI VOR FI GATA PANA LA INCEPUTUL LUNII AUGUST

Primarul Marian Dragomir a prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, o serie de informatii legate de stadiul lucrarilor de reparatii strazi la nivelul municipiul Braila.

El a precizat ca in cartierul Chercea s-au asfaltat mai bine de 8 km de covor asfaltic din totalul celor 10,8 km programati pentru acest an, “singurele strazi pe care nu s-a facut covorul asfaltic fiind cele la care se lucreaza in perioada urmatoare pentru schimbarea conductelor de apa sau canalizare, pentru reabilitarea lor, deoarece sunt foarte vechi si au mai aparut probleme in momentul in care s-a tasat strada.

De asemenea, si in celelalte cartiere in care avem lucrari avem  doua aspecte care vor nemultumi cetatenii: unul este faptul ca este normal sa se sape, iar uneori aceste lucruri coincid cu intemperiile pe care ni le aduce vremea, dar problema principala – si acum ma refer la zona Vidin, Brailita, Pisc – este ca urmeaza ca zilele acestea sa se intinda dorosolul cu un utilaj special. A durat mai mult pentru ca au fost retelele de la gaze, dar si alte utilitati mai sus decat adancimea prevazuta de legislatie si a fost nevoie sa le coboare, pentru a nu avea accidente.

Astazi vine utilajul si incepe distribuirea dorosolului – este o solutie speciala care stabilizeaza foarte mult terenul. Vom avea probleme si in acest caz, pentru ca atunci cand vine vibrocompactorul, pentru a se realiza stabilizarea, foarte multe dintre casele din zona respectiva nu au o fundatie adecvata si atunci oamenii ies si reclama ca din cauza vibratiilor li se zdruncina casele. Pe partea cealalta, daca nu se face compactarea cum trebuie, apar anumite tasari”.

Edilul sef a mai spus ca pe Soseaua Focsani s-au finalizat lucrarile, ramand de facut doar “mici remedieri”, iar lucrarile de pe Calea Galati se vor finaliza pana la inceputul lunii august.

Mai multe detalii aici: