GHEORGHE BUNEA STANCU, FOST PRESEDINTE CJ BRAILA, INTRA IAR LA INCHISOARE

Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte CJ Braila, a primit astazi o noua condamnare, prin sentinta finala data de Curtea de Apel Galati in dosarul ”Sportul”. Mai exact, magistratii Curtii de Apel Galati l-au condamnat pe Gheorghe Bunea Stancu o pedeapsa de 3 ani si 8 luni inchisoare, dupa ce in primavara, Tribunalul Vrancea il condamnase la 3 ani de inchisoare pentru conflict de interese, sentinta fiind insa contestata atat de fostul presedinte CJ, cat si de DNA Galati.

Amintim ca aceasta condamnare vine ca urmare a faptului ca in perioada 28 martie 2006 – 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, a indeplinit mai multe acte care au condus la obtinerea in mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru doua cluburi sportive din municipiul Braila (SC Club Fotbal Braila SA si Asociatia Handbal Club „Dunarea”), constand in incasarea, de catre acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum si darea in folosinta gratuita pe o perioada de cinci ani a unui autoturism.

Totodata, in aceeasi perioada, Gheorghe Bunea Stancu a fost actionarul majoritar al unei societati comerciale care, la randul ei, prin intermediul altei societati, avea calitatea de asociat majoritar la unul dintre cluburile respective si membru fondator la cel de-al doilea. In acest fel, Stancu a beneficiat indirect, prin intermediul celor doua cluburi sportive, de foloase patrimoniale necuvenite in valoare totala de 7.492.360 lei pentru societatea la care este actionar majoritar si in mod direct de foloase nepatrimoniale, constand in capital electoral.

Amintim ca Gheorghe Bunea Stancu a mai fost condamnat in aprilie 2015 la 3 ani de inchisoare, in dosarul “Mita la PSD”. El a iesit dupa ce a executat un an si patru luni din pedeapsa.