GARDURILE A DOUA CIMITIRE DIN BRAILA VOR FI TRANSFORMATE INTR-O EXPOZITIE ISTORICA

Lucrarile stradale care se deruleaza de circa o luna la intrarea in Braila dinspre Buzau au fost intarziate fiindca este necesar ca firma care reabiliteaza gardul cimitirului din zona sa se inteleaga cu Divizia de drumuri a Primariei, care repara trotuarul. Este explicatia data de primarul Marian Dragomir, care a precizat ca Municipalitatea are in vedere o schimbare de imagine in zona respectiva – mai exact, gardul cimitirului va deveni un gen de expozitie stradala permanenta. Potrivit edilului sef, vor fi amplasate niste panouri speciale, pe care vor fi imprimate fotografii cu tema istorica. Si acest lucru nu se va intampla doar la cimitirul amintit, ci si la cimitirul Sf. Constantin: “O sa vedeti o alta amenajre a gardului de acolo si o prezentare inedita, fiind vorba de intrarea in municipiul Braila. La amplasarea panourilor respective trebuie sa se tina cont de anumite aspecte: distanta de la gard, inatime, etc.

Nu se schimba gardul cimitirului; se placheaza gardul cu niste panouri. Am aprobat o reabilitare a gardului la cimitirul Sfantul Constantin si la cimitirul amplasat la intrarea dinspre Buzau, iar daca acestea vor avea un impact deosebit, o sa ne extindem si la alte garduri de cimitire din municipiu. Daca mergem catre Sinaia, la iesirea din municipiul Buzau se poate vedea un tip de gard reabilitat, care prezinta imagini ale eroismului romanilor in razboaiele mondiale si noi am abordat doua teme diferite: * gardul de la cimitirul Sfantul Constantin va avea o abordare privind istoria municipiului Braila si cu imagini pe care le-am gasit in arhiva Primariei si la Muzeul Brailei se realizeaza o expozitie tematica privind razboaiele de eliberare duse de soldatii braileni, in principal; * la cimitirul de la intrarea in Braila dinspre Buzau, gardul respectiv va fi reabilitat si imaginile vor fi cele ale unor cladiri si monumente istorice reprezentative pentru municipiul Braila, realizate in nuante de alb-negru, pentru a pune o patina a timpului pe ceea ce inseamna istoria municipiului”.

Potrivit edilului, o parte dintre fotografiile care vor fi folosite la aceasta expozitie sunt chiar cele din biroului sau. Dragomir a precizat ca amenajarea gardurilor celor doua cimitire va fi realizata pana la finele acestui an.

(foto – panourile amplasate in Buzau; sursa foto – stiridebuzau.ro)