IORDACHE: “DOMNULE, FACETI MISTO DE UN JUDET INTREG?!” ; CHIRIAC: “NU PUTEM NOI SA LE IMPUNEM CELOR DIN CHISCANI UNDE SA INVESTEASCA BANII PUBLICI”

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), declara ca este legal sa se aloce fonduri de la bugetul judetului pentru proiectele comunelor brailene, asadar, este legal sa se aloce bani si pentru pietruirea unor strazi din satul Varsatura, daca primarul si Consiliul Local Chiscani considera ca acest lucru este o prioritate. Chiriac a raspuns astfel comentariilor consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care in sedinta de azi a CJ Braila s-a aratat indignat ca se propune alocarea a 3 miliarde de lei vechi din bani judetului “ca sa-si pietruiasca strazile bogatii din Varsatura”. Mai exact, este vorba despre un proiect de investitii privind pietruirea unor strazi comunale din satul Varsatura (comuna Chiscani), in valoare totala de 545,807,71 lei cu TVA, din care contributia CJ Braila va fi de 311.941,58 lei cu TVA, iar restul va fi contributia locala.

Intrebat “Ce-a fost in mintea dvs, cand ati sustinut asa ceva?”, presedintele CJ a raspuns: “In mintea mea a fost sa respect ce am votat impreuna: Regulamentul de finantare pentru municipiului Braila, orase si comune. Toti primarii pot sa-si depuna proiecte cu cofinantare 60% de la CJ si 40% localitatea respectiva; acelasi lucru l-a facut si domnul primar Cojea de la Chiscani. Este de datoria lor si a Consiliului Local Chiscani de a-si vota proiectul pe care si-l doresc consilierii si primarul. Ei au venit cu cererea catre CJ, pentru a atrage suma respectiva, care a fost votata prin acest Regulament. Nu putem noi sa le impunem unde sa investeasca acesti bani, este hotararea Consiliului Local Chiscani, votata in unanimitate de toti consilierii si este de datoria mea sa supun aprobarii acest proiect, conform legii”.

“Domnule, faceti misto de un judet intreg?! Acuma pe bune… Ala (referire la primarul comunei Chiscani, Costica Cojea, PSD – n.r.) n-a facut in Lacu Sarat nimic, n-a facut in Chiscani nimic si dvs ii dati 3 miliarde din banii nostri ca sa puna la bogatii aia piatra pe strazi? Ati vazut proiectul? Cu fundatie, cu santuri… n-are nicio comuna din judetul Braila asa ceva!”, a replicat Iordache.

Prin votul majoritatii consilierilor judeteni, proiectul de hotarare amintit a fost aprobat.