MESAJUL POLITISTILOR PENTRU ELEVI: DISTRACTIA NU INSEAMNA CONSUM DE ALCOOL SAU TUTUN

Politistii si specialistii antidrog din Braila le ofera elevilor o serie de recomandari pentru mentinerea sanatatii lor fizice si mentale si pentru petrecerea vacantei de vara fara ispita tutunului, alcoolului sau a drogurilor.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, „psihologul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila a discutat cu elevii claselor gimnaziale si liceale despre impactul negativ pe care fumatul il are asupra plamanilor. Acesta le-a amintit rolul fundamental pe care plamanii il au in sanatatea si buna functionare a intregului organism, amploarea mortalitatii si imbolnavirilor cauzate de fumat la nivel global, precum si efectele expunerii la fumul de tigara asupra sanatatii plamanilor pentru oamenii de toate varstele.

De asemenea, elevii au aflat de la specialisti ca alcoolul este un drog din grupa celor care inhiba sistemul nervos central, nu este un stimulent al scoartei cerebrale, asa cum se crede deseori. Euforia initiala se produce pe fondul inhibarii centrilor responsabili de autocontrol.

Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Braila si specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila au reamintit elevilor principalele reguli pentru a se asigura ca se vor proteja de consumul de substante interzise”.

De asemenea, in conunicatul de presa se mai arata ca persoanele care au probleme legate de dependenta de alcool sau droguri se poti adresa, pentru consiliere si sprijin, la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila din strada M. Eminescu nr. 8-8A etaj II, tel. 0239.627255, e-mail: cpecabraila@yahoo.