NECHITA: “CE A FACUT PANA ACUM ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA DEZVOLTARII INTEGRALE PESCARESTI, LA CARE CJ PLATESTE O COTIZATIE DE 30.000 LEI?”; MORTU: “NU POT SA VA SPUN ACUM”

“Daca tot ne cereti sa aprobam o cotizatie a CJ de 30.000 lei pentru Asociatia Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrale Pescaresti a Judetului Braila, pentru anul in curs, macar spuneti-ne ce face aceasta asociatie, ce activitate a avut pana acum“ – este solicitarea pe care liberalul Ovidiu Nechita i-a facut-o consilierului judetean Viorel Mortu (PSD), care este presedintele asociatiei amintite.

Nechita a cerut aceste explicatii la cea mai recenta sedinta CJ Braila, in contextul in care se discuta un proiect de hotarare ce viza aprobarea cotizatiei ce va fi platita in acest an de Consiliu, in calitate de membru al asociatiei care functioneaza de cativa ani.

Viorel Mortu a declarat ca nu poate spune deocamdata care a fost activitatea Asociatia Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrale Pescaresti a Judetului Braila, careia, repetam, CJ ii va achita anul acesta 30.000 lei (300 de milioane lei vechi) din banul public.

“Pai domnule presedinte, numai un pic… “, a spus Nechita.

“Am spus: nu pot acum!”, a repetat Mortu raspunsul initial.

“Domnule consilier, dar nu acceptati un refuz?”, a intervenit presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), pentru a-l salva de la penibil pe colegul sau de partid.

“Atunci, domnule presedinte Chiriac, va rog frumos sa puneti o persoana competenta acolo, care ne poate spune ce se intampla acolo si pentru ce dam banii! Eu inteleg ca domnului Mortu ii place sa aiba statutul de presedinte… dar sa fie presedinte de asociatie de proprietari au de altceva, daca nu poate sa raspunda… Ca asociatia aia ia totusi bani de la CJ!”

“Am inteles”, a mai spus Chiriac.

Dincolo de faptul ca Viorel Mortu nu stie ce a facut pana acum asociatia pe care cu onoare o conduce si care beneficiaza anual de bani publici, acesta nu stie nici cum s-a calculat cotizatia pe care trebuie sa o plateasca CJ la asociatia amintita – respectiv 300 de milioane lei vechi, anul acesta.