NECHITA: “CUM ATI AJUNS LA SUMA DE 30.000 LEI, CA SI COTIZATIE A CJ LA ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA DEZVOLTARII INTEGRALE PESCARESTI?”; MORTU: “IN FIECARE AN SE IA APROXIMATIV ACEEASI SUMA”

30.000 lei este cotizatia pe care trebuie sa o plateasca CJ in acest an, in calitate de membru al Asociatiei Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrale Pescaresti a Judetului Braila. Decizia a fost luata in cadrul Adunarii Generale a  asociatiei amintite, iar consilierilor judeteni li s-a cerut sa aprobe aceasta suma, la cea mai recenta sedinta de plen.

In acest context, liberalul Ovidiu Nechita a remarcat faptul ca in documentele prezentate alesilor nu s-au dat niciun fel informatii cu privire la modul in care s-a calculat aceasta suma, singura precizare fiind aceea ca ea “este necesara pentru functionarea aparatului tehnic al Asociatiei”.

Liberalul a mai comentat ca Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrale Pescaresti a Judetului Braila poate cel mult sa propuna o suma ca si cotizatie, cel care aproba fiind Consiliul Judetean: “Se spune asa: <<Tinand cont de necesitatea asigurarii fondurilor aferente cheltuielilor de functionare a Asociatiei Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrale Pescaresti a Judetului Braila, in cadrul sedintei Adunarii Generale desfasurate in data de 19 aprilie au fost propuse si aprobate cotizatiile pentru fiecare membru. Pentru CJ Braila s-a aprobat o cotizatie anuala de 30.000 lei, incepand cu anul 2019>>. Nu, noi aprobam, nu ei! Noi aprobam daca suntem de acord cu 20.000 sau 30.000. Adica noi nu trebuie sa luam de bun orice suma pe care o propun ei ca si cotizatie. As dori ca presedintele sa ne spuna si noua ce a avut in vedere cand a fost de acord cu 30 de mii; poate sa ne spuna domnul presedinte? Eu vorbesc de domnul presedinte pescar – stiti cine este acolo, nu?”

“Da”, a raspuns presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“Cine?”

“Eu.”

“Vai, domnule presedinte… Nu, nu e gluma… Nu stiti!”

“E domnul Mortu (Viorel Mortu, consilier judetean PSD – n.r.)”, a replicat zambind Chiriac.

“V-ati adus aminte, da? Domnul Mortu e presedintele pescarilor, ca sa ne intelegem!”

“Doriti dvs?”

“Nu, eu nu am abilitati ca domnul Mortu. Domnule Mortu, in ce roman si la ce pagina ati gasit suma asta, spuneti-ne si noua? Stimati colegi, domnul presedinte Mortu poate sa ne spuna si noua in ce roman si la ce pagina a gasit aceasta suma? Ca poate nu e suficienta, poate trebuie 50.000 de lei, poate trebuie doar 20.000 de lei. Va rog sa ne spuneti si noua cum si in ce fel ati ajuns la suma asta, ca girul trebuie sa-l luati de la noi, in prealabil. Ati avut o discutie si cu noi, la comisii, sa le explicati consilierilor? Era normal sa stim si noi si la comisii sa vedem de ce s-a ajuns la aceasta suma. Eu nu zic ca nu trebuie sa dam, dar puteti sa ne explicati de ce nu ne-ati adus si noua la cunostinta la comisii si cum ati cum ati ajuns la aceasta suma?”.

In ceea ce-l priveste, Viorel Mortu a raspuns: “Este o suma care se ia – de regula, in fiecare an, aproximativ aceeasi suma – pe proiecte care vor fi in acest an. Doamna Florica Neagu e cea care a gestionat hartiile si probabil a avut o mica neatentie sau o mica ambiguitate a gestului si n-a dat pe traseul comisiilor aceasta hotarare. Deci este o mica ezitare si o mica neatentie, dar nu mai mult, categoric, decat acest lucru”.

Precizam ca in Adunarea Generala a asociatiei amintite s-au aprobat urmatoarele cotizatii: * CJ Braila – 30.000 lei; * Primaria Braila – 30.000 lei; *ADR Sud-Est – 30.000 lei; *Asociatia Pescarilor Stancuta – 3.000 lei; * CCIA Braila – 3.000 lei; * Asociatia Comunelor din Romania, Filiala Judeteana Braila – 5.000 lei.

In final, proiectul de hotarare a fost aprobat.