TARIFE LA SUPAGL: INTRETINEREA UNUI CAINE IN ADAPOST – 13 LEI/ZI; COLECTAREA CADAVRULUI UNUI ANIMAL DE PE DOMENIUL PUBLIC – 188 LEI; DEZINSECTIA CU AVIONUL PE UN HECTAR DE TEREN – 183 LEI

Tarife surprinzatoare practicate de Serviciul de Utilitate Publica, de Administrare si Gospodarie Locala (SUPAGL) Braila – si aprobate la cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Municipal. Consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) a comentat in plenul CLM ca este exagerat sa propui un tarif de 188,49 lei pentru colectarea cadavrului unui animal de pe domeniul public (suma care va fi platita de Primarie), in conditiile in care tariful pentru dezinsectia cu avionul a unui hectar de teren este de 183 lei.

Tabarac a mai facut o comparatie  care, in opinia sa, este edificatoare: tariful pentru intretinerea in adapost a unui caine viu este 13,39 lei/zi, iar tariful pentru ridicarea unui caine mort de pe domeniul public este de 188,49 lei: “Ne costa colectarea cadavrului unui animal pe pe strazi, a unui caine sau alta vietate aflata pe domeniul public, cat ne costa dezinsectia pe un hectar cu avionul. Si nu exagerez deloc; chiar ne costa cu 5 lei mai mult decat ne costa dezinsectia cu avionul pe o suprafata de un hectar. Mi se pare o discrepanta foarte mare intre acestea, nu stiu cum a fost fundamentarea facuta la colectarea unui hoit de animal de pe strada, ca nu alearga, nu face nimic, il gasesti, l-ai luat, l-ai transportat si apoi l-ai incinerat. Nu cred ca acest lucru poate costa pentru un animal, mai mult decat o substanta de dezinsectie, un pilot platit, un avion pus in functiune pentru a face dezinsectia pentru un hectar.

Mi se pare foarte mult si as dori sa primesc o fundamentare a acestui tarif pentru colectarea de cadavre, pentru ca nu se poate… Intretinerea unui caine viu costa 13 lei/zi. Deci pentru unul viu ne costa 13 lei intretinerea/zi si unul mort, ca l-ai ridicat, costa 188 lei…”.

In ceea ce o priveste, Marioara Barbu, directorul ajunct al SUPAGL, a declarat ca suma de 188 lei “cuprinde toate cheltuielile de transport, de dezinfectare a suprafetei respective, de depozitare temporara in camera frig, de predare a cadavrelor si incinerare a acestora”.