VARGA: INTARZIE PLATILE PENTRU EXPROPRIERILE DE LA PODUL PESTE DUNARE. ESTE O NOUA DOVADA DE INCOMPETENTA SI NESERIOZITATE DIN PARTEA GUVERNULUI

Deputatul brailean Vasile Varga (PNL), trage un semnal de alarma cu privire la intarzierea platilor pentru exproprierile facute pentru constructia podului peste Dunare si considera ca acest lucru dovedeste o data in plus lipsa de seriozitate a Guvernului Dancila.

Varga a avut miercuri o interventie in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului si a cerut Guvernului sa urgenteze plata sumelor aferente suprafetelor expropriate pentru constructia podului peste Dunare.

Liberalul l-a interpelat pe aceeasi tema si pe ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, precizand ca sunt afectate sute de familii din judetul Braila, dar si firme:  “Inca de la sfarsitul anului 2018, s-a stabilit ca Guvernul va aloca  peste 10 milioane lei pentru exproprierile de pe traseul Podului suspendat peste Dunare Braila – Tulcea, din care 9,87 milioane lei sunt repartizate judetului Braila si 0,478 milioane pentru proprietatile din judetul Tulcea.

La Cabinetul parlamentar au venit mai multi proprietari care s-au plans ca desi au ramas fara terenuri, pentru ca pe acestea se construieste podul, nu au primit nici acum sumele aferente procedurii de expropriere. Din informatiile mele, pentru cele peste 400 de proprietati expropriate, detinute atat de persoane fizice, cat si de persoane juridice, inca nu s-au finalizat formalitatile pentru plata sumelor de bani cuvenite. Mult mai grav este faptul ca exista proprietari de suprafete de teren arabil care aveau contract cu Agentia de Plati in Agricultura si nu mai primesc nici fondurile de care beneficiau de la APIA, tocmai din cauza ca terenurile agricole nu mai pot fi folosite in scopul productiei agrare.

Nu inteleg: de ce aceasta intarziere, care afecteaza atatia oameni, daca banii sunt alocati inca de anul trecut? Este o noua dovada de incompetenta si neseriozitate din partea actualului Guvern PSD-ALDE si o bataie de joc la adresa proprietarilor”.

Parlamentarul brailean i-a cerut ministrului Eugen Teodorovici sa ia masuri pentru solutionarea rapida a problemei privind plata exproprierilor amintite.

”In buna traditie a birocratiei romanesti, ma astept sa apara contestatii si alte litigii juridice care vor prelungi agonia proprietarilor, atat persoane fizice, cat si juridice care au fost expropriate de terenurile lor aflate pe coridorul de utilitate publica a podului peste Dunare. Exista destule exemple similare pe santierele de infrastructura rutiera din intreaga tara, din pacate”, a mai spus Vasile Varga.