128 DE POSTURI DE MEDICI SCOASE LA CONCURS LA SPITALUL JUDETEAN BRAILA

CJ Braila a aprobat scoaterea la concurs a unui numar de 128 de posturi de medici la Spitalul Judetean – adica toate posturile de medici care sunt vacante la acest moment, la unitatea amintita. Dincolo de anuntul propriu-zis, insa, conducerea CJ si cea a Spitalului Judetean fac demersuri in sensul de a gasi medici care sa fie dispusi sa vina la Braila, fiindca la nivel national este un deficit atat de mare de doctori, incat acestia trebuie “vanati”, dupa cum spune presedintele CJ, Iulian Chiriac:  “La Consiliul Judetean am aprobat toate posturile care sunt libere, pentru a fi scoase la concurs, ca sa nu mai avem acea procedura in care vin doi medici, pleaca doi, ci le-am aprobat pe toate. Si va spun ca e o vanatoare de medici si de aceea e foarte important pentru noi ca aceste lucruri sa le tinem putin mai ascunse, astfel incat sa avem medicii, sa semnam contractul si apoi vi-i prezentam, pentru ca nu este foarte usor sa aduci un medic – trebuie sa vorbesti cu el, sa-i spui ce-i oferi, sa vina, sa vada, dupa care el ia decizia de a veni la Braila”.

Directorul medical al spitalului, dr. Alina Neacsu, a confirmat si ea ca problema nu era sa fie scoase posturile la concurs, ci sa fie gasiti cei 128 de medici care sa ocupe toate posturi disponibile. Aceasta a mai precizat ca la Spitalul Judetean sunt 12 specialitati la care se inregistreaza o lipsa de personal: Medicina de urgenta, Oncologia, Pediatria, ATI, Cardiologia, Radiologia-Imagistica medicala, Neonatologia, Ginecologia, Neurochirurgia, Boli infectioase, Chirurgia si Ortopedia infantila.

La randul sau, managerul unitatii, dr. Delia Rasnoveanu, a declarat ca in ultimii doi s-au angajat in Spitalul Judetean, 20 de medici tineri, “ceea ce ce este un lucru foarte bun”.