19 IULIE, PREMIERA LA CINEFEEL BRAILA: “PARKING”

Vineri, 19 iulie, de la ora 18:30, la Cinefeel Braila (Centrul de Creatie, Piata Traian nr. 2, etaj 1) va fi prezentata pelicula „Parking” (2019).

Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu spune povestea lui Adrian, un poet din Sangeorz-Bai care emigreaza ilegal in Spania anului 2002. Ajuns in Cordoba, se angajeaza paznic de noapte intr-un parc auto, iar existenta lui penduleaza intre imposibila poveste de dragoste cu o cantareata spaniola si dorul de casa, de familie. Calatoria lui in cautarea marii iubiri se va transforma intr-o poveste surprinzatoare, sensibila si plina de provocari.

Din distributie fac parte actori spanioli de talie internationala precum Belen Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar si actori romani: Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fulop Erzsebet, Paul Cimpoieru.

In rolul principal, iubitorii de teatru si film il vor recunoaste pe Mihai Smarandache, unul dintre cei mai apreciati actori ai Teatrului Odeon din Bucuresti, premiat in numeroase festivaluri de teatru pentru performatele sale de pe scena (Festivalul de Teatru Independent Undercloud – Cel mai bun actor, cu rolul din „Menajeria de sticla”; Festivalul Comediei Romanesti – FestCO, pentru interpretarea din „De vanzare”). Ca actor de film, Mihai Smarandache s-a remarcat, printre altele, in lungmetrajul “De ce eu?” (2015) si serialul “Hacker” (2003), difuzat de TVR1.

Partenera sa din film, Belen Cuesta, este una dintre cel mai bine cotate actrite spaniole din noua generatie. Rolul din “Kiki, el amor se hace” (2016) i-a adus o nominalizare la Premiile Goya, categoria “Revelatia anului”, iar in 2017 a castigat Premiul Feroz pentru Cea mai buna actrita in rol secundar in serialul “Paquita Salas”.

Un rol important are si Ariadna Gil, una dintre cele mai renumite si iubite actrite spaniole de teatru si film. Au consacrat-o roluri in filme precum “Lola, de Bigas Luna” (debutul ei, in 1986), “Amo tu cama rica” (1991), “Belle Epoque” (Premiul Goya pentru Ce mai buna actrita, 1993), “Ligrimas Negras” (1998), “Soldados de Salamina” (2003) sau “Labirintul lui Faun” (2006), in regia lui Guillermo del Toro, care i-a adus notorietate pe plan international.

„Intalnirea cu Marin Malaicu Hondrari mi-a dat ocazia sa inteleg mai bine ce se intampla cu un emigrant aflat la mii de kilometri departare de casa, de la dorinta de a nu deranja, de a trece neobservat, pana la frica de a te imbolnavi si a nu mai putea lucra, teama de esec sau insucces. Am adoptat deopotriva cu drag si sfiala personajele lui si ma bucur ca, in fine, aventura acestui poet bistritean idealist si visator vede lumina ecranului”, declara Tudor Giurgiu.

Imaginea filmului este semnata de Marius Panduru, rasplatit de-a lungul carierei cu sase Premii Gopo, pentru filme precum “Restul e tacere”, “Politist, adjectiv” sau “Aferim!”.

Costumele poarta amprenta lui Fernando Garcia, cunoscut pentru multi-premiatul “La Isla Minima” (2014), “A Perfect Day” (2015) sau “Unit 7” (2012), iar muzica este creatia lui Julio de la Rosa, unul dintre cei mai apreciati compozitori si muzicieni spanioli ai momentului. Producatorii filmului sunt Bogdan Craciun si Olmo Figueredo Gonzilez-Quevedo.

La baza scenariului semnat de Tudor Giurgiu si Marin Malaicu-Hondrari sta cartea „Apropierea”, publicata in 2010 la Editura Cartea Romaneasca,  tradusa in Spania in 2015, cu titlul Cercanías (Ediciones Traspies), dar si precedentele carti ale autorului, „Cartea tuturor intentiilor” (2008) si „Zborul femeii pe deasupra barbatului” (2004).

“PARKING” este distribuit de Transilvania Film.

Biletele la film pot fi rezervate la numarul de telefon 0720.562.933.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel, consultati pagina de facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/ . (Florentina Dumitru)