25 IULIE, GALERIA “GHEORGHE NAUM” – VERNISAJUL EXPOZITIEI ITINERANTE “DELIR CONTROLAT”

Joi, 25 iulie, la ora 18:00, la Galeria “Gheorghe Naum” a Muzeului Brailei “Carol I” va avea loc vernisajul expozitiei itinerante “DELIR CONTROLAT”, a lui Tudor Banus.

Tudor Banus s-a nascut pe 8 iulie 1947, la Bucuresti. A urmat Institutul de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, dupa care s-a stabilit la Paris. A studiat pictura si gravura la Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts.

Banus a colaborat cu “Le Monde”, “L’Express”, “Le Figaro”, “Le Point”, “Marianne”, “Die Zeit”, “The New York Times”, “The New York Magazine”, “Tokyo Business”. De asemenea, el a avut peste 70 de expozitii personale in Franta, Statele Unite ale Americii, Romania, Austria, Germania, Belgia, Marea Britanie, Portugalia. A ilustrat, de-a lungul anilor, peste 25 de carti, printre care opere de Jules Verne, Fratii Grimm, Thomas Jefferson, Jack London, Didier Decoin, Doris Lessing, Mircea Cartarescu, Ion Barbu, Serban Foarta, etc. In anul 1979 a obtinut “Premiul pentru cea mai frumoasa carte pentru tineret in Franta” pentru ilustratiile la “Muzicantii din Bremen”, de Fratii Grimm. In anul 2004, Ministerul Culturii din Romania i-a decernat “Premiul National” pentru ilustrarea cartii “Enciclopedia zmeilor”, de Mircea Cartarescu.

Expozitia “DELIR CONTROLAT” cuprinde o selectie din ilustratiile de carte si ilustratiile editoriale care i-au adus lui Tudor Banus recunoasterea internationala.

Evenimentul se defasoara sug egida Institutului Cultural Roman.

La vernisaj va fi prezent si Tudor Banus.