26 IULIE, CINEFEEL BRAILA – „OUALE LUI TARZAN”

Vineri, 26 iulie, de la ora 18:30, la Cinefeel Braila (Centrul de Creatie, Piata Traian, nr. 2, etaj 1) va fi prezentata pelicula „Ouale lui Tarzan”.

Filmul documentar “Ouale lui Tarzan” (Tarzan’s Testicles) este un documentar de exceptie. In cel mai nou proiect al sau, regizorul Alexandru Solomon prezinta primul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum (capitala regiunii separatiste Abhazia) si experimentele pe maimute care continua sa se faca acolo.

Pelicula este o drama metaforica, pornind de la utopica incercare de a crea un hibrid intre om si maimuta, in care se impletesc destinele asemanatoare ale celor doua specii. Actiunea documentarului se desfasoara in Suhum, capitala Abhaziei, teritoriu aflat pe malul Marii Negre si nerecunoscut oficial ca si stat. Aici, in anii 1920, sovieticii au construit un centru medical de cercetare pe maimute. Zvonurile locale spun ca se dorea crearea unei fiinte hibride, un metis intre om si maimuta.

ORGANIZATOR NATIONAL: Asociatia One World Romania

ONLINE:  festival-oneworld.ro | kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Ceha), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croatia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL Centrului National al Cinematografiei si UNHCR

Biletele la film pot fi rezervate la numarul de telefon 0720.562.933.

Pentru mai multe detalii despre Cinematograful de Arta Cinefeel, consultati pagina de facebook: https://www.facebook.com/CinefeelBraila/ . (Florentina Dumitru)