BANICA (PE CARE NECHITA A NUMIT-O “ALBA CA ZAPADA”): EU NU STIU CUM AI FOST VICEPRESEDINTE AL CJ! ESTI UN ACCIDENT NEFERICIT PENTRU CJ!

Furtul indicatoarelor de circulatie de pe drumurile judetene – subiect care a declansat un adevarat circ (unul din multele) in cadrul celei mai recente sedinte CJ Braila. Discutia a plecat de la faptul ca Stefan Catalin Iordache (PND) a sesizat faptul ca pe drumurile din judet lipsesc indicatoarele rutiere,  iar presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a raspuns ca acestea se fura si ca trebuie gasita o solutie care sa ajute la prinderea hotilor.

Mai apoi, consilierul Ovidiu Nechita (PNL) a intervenit pe aceasta tema, facand aluzie, printre altele, si la faptul ca in sedinta respectiva, Carmen Banica (PSD) a fost desemnata prin votul alesilor ca membru in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP).

“N-am inteles de ce ai spus ca se fura, dispar… Stii unde se duc acele indicatoare furate?”, a spus Nechita, vorbind la per tu cu seful judetului, pe motiv ca si Chiriac facuse acelasi lucru, mai devreme.

Fiindca Banica a inceput sa comenteze, Nechita a continuat: “Doamna, eu sunt convins ca daca dvs ati intrat acum in ATOP, o sa fiti spaima carutasilor si a celor care fura!”.

“Luati-va zdreanta de aici!”, a raspuns Banica, cu referire la pelerina galbena pe care Nechita o oferise mai devreme presedintelui CJ.

“Puneti intrebarea, va rog!”, a cerut Chiriac.

“Eu spun in felul urmator: tinand cont ca in ATOP de atata timp aveti foarte multi consilieri numai din partea PSD – cred ca aveti 4 sau 5 – sunt convins ca pe viitor… Sunt convins sau mi-as dori ca la urmatoarele sedinte sa veniti sa spuneti ca membrii din ATOP, care se ocupa de ordinea publica in judet…”

“Pazim semafoarele! Nu vedeti cat de penibil sunteti?! Haideti, ca sunteti chiar penibil din calea-afara! Nu va e rusine asa putin? Ma duc eu sa pazesc, ca ATOP…   ”, a intervenit iar Carmen Banica.

“Nu avem nevoie de sfaturile dvs!”, i-a spus Chiriac liberalului.

“Lasati ca ma duc eu sa pazesc semnul din ATOP! Ce rusine…”, a mai spus Banica.

“Atat timp cat tu, ca si presedinte, vii si te plangi ca nu stii unde dispar indicatoarele si ai tu o idee, eu vin si spun: atat timp cat ai majoritate in ATOP, oameni care se pot ocupa de aceste probleme…”

“Domnule consilier, cand iti iese formula magica de cozonac, pentru ca vin prezidentialele, atunci discutam!”, a replicat Chiriac.

“Eu nu stiu cum ai fost vicepresedinte al CJ, esti un accident nefericit pentru Consiliul Judetean!”, a mai spus Banica, pe care Nechita a numit-o “Alba ca Zapada”, dat fiind ca la sedinta respectiva PSD-ista a venit imbracata in alb.