CAPATINA: NU E MENIREA CJ SA DEA BANI PENTRU REFACEREA ACOPERISULUI UNUI DISPENSAR SAU CONSTRUIREA UNUI GARAJ INTR-O COMUNA DIN JUDET

Consilierul judetean Marian Capatina (Pro Romania) este nemultumit de proiectele cu care vin primarii localitatilor din judet, pentru a obtine cofinantare din partea CJ. Mai exact, este vorba despre proiectele care vizeaza asocierea CJ Braila cu localitati din judet, in vederea cofinantarii diverselor investitii de interes public. Capatina este de parere ca unele dintre proiectele pe care le propun primarii vizeaza obiective care nu au cu adevarat impact la nivel judetean si ca CJ ar putea sa foloseasca banii respectivi mai eficient, cu mai mult folos pentru comunitate.

Consilierul judetean a declarat ieri, in cadrul sedintei extraordinare CJ, ca anul acesta va vota toate proiectele de acest tip, cu mentiunea ca este necesar ca in 2020 sa se modifice Regulamentul de acordare a cofinantarilor din partea CJ: “Dintr-o analiza a ordinii de zi de astazi, a celor 7 proiecte de asociere care sunt propuse spre dezbatere, sunt niste asocieri pentru realizarea unor investitii in plan local si cand este o sedinta extrordinara, as zice eu, e ceva de mare urgenta. Dar daca privim cu mare atentie aceste proiecte de hotarari, vedem ca este vorba de refacerea unui acoperis la un dispensar, construirea unui garaj, amenajarea unui sediu de baza sportiva.

Stimati colegi, cred ca nu aceasta este menirea Consiliului Judetean. Menirea CJ este aceea de a dezvolta acest judet si daca acum voi vota, in numele Pro Romania, aceste proiecte de hotarari, pentru la anul, imi doresc din tot sufletul ca Regulamentul de cofinantare pe care il vom supune dezbaterii si votului colegilor nostri sa vizeze numai cofinantari realizate in parteneriate cu unitatile administrativ teritoriale ale judetului Braila, ca parte de sustinere a cofinantarilor din proiectele europene. Pe de alta parte, sa fie o cofinantare la proiecte ce ofera facilitati investitorilor, avand in vedere ca din punct de vedere economic, judetul Braila este foarte slab, sta foarte rau ca si indicatori economici”.