CHIRIAC, DESPRE NOUL BLOC OPERATOR: ACEST PROIECT, IMPREUNA CU CONDUCEREA, NE-AU SCOS PERI ALBI, DAR UITATI CA L-AM FINALIZAT SI ESTE EXCEPTIONAL

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), si-a inceput “ofensiva” impotriva adversarilor politici acuzand opozitia – care, in opinia sa, “este intr-o demagogie totala” – ca a intarziat finalizarea noului Bloc Operator de la Spitalul Judetean. Mai exact, este vorba despre un proiect demarat in anul 2013, care viza amenajarea a 11 sali de operatie ultramoderne si care a costat circa 16 milioane de lei. Proiectul a inregistrat mari intarzieri, mare parte dintre acestea fiind cauzate de faptul ca instalatia electrica a spitalului nu facea fata consumului intregului Bloc Operator, Ambulatoriului si aparatelor CT si RMN.

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa in care s-a anuntat oficial finalizarea proiectului si in care s-au prezentat dotarile deosebite ale noului Bloc Operator, seful judetului a declarat: “Cea mai mare bucurie a mea este ca acest proiect care s-a nascut greu, care a functionat foarte greu, nu din cauza noastra, nici a personalului medical, nici a conducerii spitalului, ci din partea unor persoane care inca sunt intr-o demagogie totala, uitati ca reusim sa ne ducem proiectele pana la capat. Din punctul meu de vedere, acest proiect care a fost finalizat este o normalitate pentru braileni si este unul dintre proiectele dragi mie si care impreuna cu conducerea ne-au scos peri albi; dar uitati ca l-am finalizat si este exceptional.

Urmeaza si alte proiecte ale spitalului si v-as vorbi de partea de sterilizare, legata de acest Bloc Operator, de a diminua partea de infectii nosocomiale. Speram ca in vara aceasta sau in toamna aceasta sa-i dam drumul efectiv la proiectare plus executie, astfel incat la anul sa fie finalizat si acest proiect care valoreaza in jur de 3 milioane de lei.

O sa dam din nou drumul la partea de expertiza si pentru acel lift care este necesar ca sa trecem pacientii din Blocul Operator pana in partea de ATI si sa ne spuna expertii care este solutia si o sa punem banii si acolo, pentru a finaliza si acest lucru, astfel incat tot ce inseamna circuite sa fie la standarde europene.

Stim si suma care trebuie investita in Corpul A al Spitalului Judetean, pentru reabilitare – suma este in jur de 7-8 milioane de euro; am si vorbit la Ministerul Fondurilor Europene, se pare ca se va deschide pe POR o axa dedicata reabilitarii cladirilor publice, inclusiv spitale, astfel incat fiecare salon – sau aproape fiecare salon – sa aiba sistem de ventilatie aer, geamuri termopan, grup sanitar, televizor, frigider.

La Corpul B inca suntem in partea de proiect, inca nu ni s-a prezentat proiectul de catre arhitecti. Intentionam sa facem acelasi gen de schimbari si acolo. Important e sa stim care este suma ce trebuie investita la Corpul B si cum am procedat la Corpul A, vom gasi, poate, o axa dedicata tot pe fonduri europene si pentru acel pavilion”.