CHIRIAC: INDICATOARELE DE CIRCULATIE SE FURA IN DRACI. AZI LE PUNEM, A DOUA ZI DISPAR. POATE GASIM NISTE INDICATOARE CU PASTILE GPS

Drumul Marii poate deveni un pericol pentru soferii care nu cunosc soseaua respectiva, fiindca santurile de pe margine sunt complet acoperite cu vegetatie si din masina nu iti pot da seama cat de adanci sunt, asa incat conducatorii auto care incearca sa traga pe dreapta din diverse motive risca sa se accidenteze. Este declaratia facuta in cea mai sedinta sedinta CJ Braila de catre consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care i-a solicitat presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), sa se ia masuri pentru curatarea santurilor de vegetatie, astfel incat acestea sa fie vizibile pentru soferi: “Pe drumul Marii exista de-a lungul drumului, dupa cum stiti, niste santuri foarte adanci. Ele sunt mascate acum de vegetatie, care are cred ca un metru, un metru si ceva si nimeni nu stie ce este in stanga sau in dreapta. Am inteles de la dvs ca avem un fel de serviciu care ar putea sa taie iarba respectiva.

Doi: iarasi o anomalie, nu sunt semne de circulatie. Acum, ca le-a furat cineva, ca n-au fost puse niciodata, nu stiu. Domnul Nisipeanu presupun ca o sa spuna ca au fost puse. Inseamna ca au fost furate; ele trebuie puse la loc.

Dar problema cu santurile alea ramane: santurile sunt foarte mari si oricine care nu cunoaste drumul si iese de pe carosabil din diferite motive, cade intr-un sant, pentru ca ala nu se vede. Daca tot am facut serviciul ala de intretinere drumuri, poate sa taie iarba, ca nu cred ca e complicat”.

Presedintele Chiriac a declarat: “Serviciul acesta functioneaza, au facut o parte, acum sunt la plombari; sunt putini oameni, o sa mai angajam, o sa avem in vedere si lucrurile acestea.

Referitor la indicatoarele de circulatie: de fiecare data, in fiecare an am pus, dar se fura in draci. Trebuie sa gasim o solutie, astfel incat sa vedem, sa si sanctionam pe cineva. Poate gasim niste indicatoare cu pastile de-alea GPS. Se fura… astazi il punem, a doua zi dispare. Se foloseste la gard, la caruta…:”

Vicepresedintele Ionel Epureanu (PSD) a precizat ca saptamana aceasta se monteaza noi indicatoare pe drumurile din judet.