CHIRIAC: “NU MAI VORBESC CU DVS, CA SUNTETI NO NAME!”; NECHITA: ”DECAT PANGLICAR CA TINE… PANGLICAR SEF!”

Replici acide schimbate in cea mai recenta sedinta CJ Braila intre consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) si presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), care s-au facut unul pe celalalt “panglicar”, repectiv “no name” (“neica nimeni”, intr-o traducere mai plastica).

Comentariile au fost facute la un proiect de hotarare care viza aprobarea taxelor scolare, a taxelor pentru alte activitati, precum si unele facilitati percepute de Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” in anul scolar 2019-2020.

Liberalul Mario Da’Ros a semnalat ca in documentatia aferenta proiectului de hotarare se mentioneaza anumite facilitati acordate consilierilor judeteni, angajatilor CJ si rudelor acestora si a venit cu o propunere: “La facilitatile acordate, la un moment dat, spune la punctul 4: <<Pentru cursantii care provin din familiile personalului CJ, alesi, angajati si rude de gradul 1, se modifica rata, de la 600-650 de lei la 350 de lei>>. Propun ca alesii sa fie exclusi de la aceasta facilitate”.

“Si alesii, si angajatii, si rudele de gradul I, si mamaia, si tataia si toata lumea! Noi v-am solicitat de fiecare data sa scoateti facilitatile consilierilor si angajatilor CJ!”, a intervenit liberalul Marian Sirbu, caruia presedintele CJ i-a atras atentia in mod repetat ca nu i-a dat cuvantul si i-a cerut sa ia loc.

“Vi s-a  blocat banda…”, a comentat, la randul sau, Ovidiu Nechita (PNL), facand aluzie la faptul ca seful judetului a repetat solicitarea ca Sirbu sa se opreasca si sa se aseze, pana i se va da cuvantul.

“Nu, nu, s-a blocat banda la dansul, la domnul consilier!”

“La dvs! Asta stie… te-ai blocat pe repede inainte…”

“<<Te-ai blocat>>?! Asa vorbiti dvs cu mine?”, a  raspuns Chiriac.

“Da, domnule presedinte, asa o sa-ti vorbesc, fiindca esti la prezidiu si trebuie sa stii cum se vorbeste! De la inceputul sedintei mi-ai vorbit cu <<tu>>! Ca sa intelegi, de acum inainte asa te voi respecta!”

“Bun, de acum nu mai vorbesc cu dvs, ca si asa sunteti no name!”

”Ei, decat panglicar ca tine, sa ma duc sa tai panglicile acolo fara sa fac nimic… Panglicar sef!”.

Propunerea facuta de liberali a fost aprobata si astfel, au fost eliminate facilitatile amintite.