CHIRIAC: POLITISTII SA VINA LA SERVICIU CU TRAMVAIUL, SA PARCHEZE PE STRADA SAU SA PLATEASCA, DACA VOR SA FOLOSEASCA PARCAREA CU PLATA

Vrem sa facem o parcare cu plata pe strada Mihai Eminescu, la intersectia cu strada Mihail Sebastian, iar daca politistii care isi parcau masinile acolo nu vor sa plateasca, n-au decat sa vina la serviciu cu tramvaiul sau sa-si lase masinile pe strazile alaturate  – cam asta spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD). El a fost intrebat ieri de consilierul judetean Marian Capatina (Pro Romania) ce are de gand CJ sa faca in viitor cu spatiul amintit, care acum este folosit ca o parcare (mai ales de politisti, dat fiind ca sediul IPJ este in imediata apropiere si strada Mihai Sebastian este ingusta), dar nu este amenajat in niciun fel si arata dezolant.

Seful judetului a raspuns: “Am purtat o discutie cu arhitectul sef al judetului si am luat hotararea sa dam drumul la un proiectel care sa respecte linia arhitecturala a strazii, sa facem o parcare publica cu plata acolo, pentru a parca lumea civilizat in Centrul vechi al orasului, iar pentru zilele de vineri, sambata, duminica, daca sunt evenimente comune cu Primaria municipiului, poate deveni un spatiu pentru astfel de evenimente, concerte sau ce se mai doreste a se face acolo. Incercam sa dam drumul cat mai repede la un studiu de fezabilitate, pentru a avea si sumele exacte pentru ceea ce trebuie investit acolo. Parcarea va fi cu plata, nu va fi o parcare libera, pentru ca sunt foarte multi care vin si parcheaza de la institutiile care mai lucreaza in preajma Centrului istoric”.

“Va referiti la Politie acum, nu?”, a intrebat consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND).

“Da, la Politie!”

 “Pai si unde sa parcheze aia de la Politie? Pe cladire?”

“Sa vina cu tramvaiul, sa parcheze pe strada sau sa plateasca. E 1 leu ora”.