CONSILIERII JUDETENI AU APROBAT ASTAZI ALOCAREA A 3 MILIARDE LEI VECHI DIN BANUL PUBLIC PENTRU UN CENTRU MULTIFUNCTIONAL IN ZAVOAIA, DESI NU AVEAU NICIO IDEE CE VA CUPRINDE ACEL CENTRU

Trei miliarde lei vechi din banul public alocati astazi de consilierii judeteni braileni, prin votul lor, pentru construirea unui “Centru multifunctional cu imprejmuire partiala” in comuna Zavoaia, fara ca alesii sa stie ce reprezinta, de fapt, centrul amintit, ce va cuprinde el, la modul concret. Dar atunci cand nu dai bani din buzunarul tau, iar de la partid ti se spune sa votezi “pentru”, nu te mai intereseaza pe ce se cheltuiesc acele miliarde…

Mai concret, este vorba despre un proiect de hotarare discutat astazi in plenul CJ Braila, care viza asocierea CJ cu Consiliul Local Zavoaia, pentru construirea unui Centru multifunctional in valoare totala de 563.787 lei cu TVA,  din care contributia CJ va fi de 312.393,60 lei cu TVA, iar cea a CL Zavoaia va fi de 251.393,40 lei cu TVA.

Singurul care a fost curios sa stie ce va cuprinde, practic, acel Centru multifunctional pe care se vor cheltui in total 5,6 miliarde lei vechi, a fost consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND): “Nu ni se spune ce reprezinta, de fapt, acel Centru multifunctional. Pentru ca din ceea ce citim noi aici nu reiese nimic de genul asta, adica nu ni se spune ce reprezinta, ce este acest Centru multifunctional? Nu se spune nimic, e doar o suma si scrie ca se face un Centru multifunctional – si atat. Ce e Centrul asta multifunctional, care e si <<imprejmuit  partial>>? Ma rog, partial, integral, asta e mai putin important; dar ce reprezinta el, ce e el?

As vrea, va rog frumos, sa le atrageti atentia primarilor care depun astfel de cereri sa spuna exact ceea ce doresc sa faca acolo, pentru ca <<se face un Centru multifunctional>>… Bun, ce reprezinta? Poate sa-mi explice cineva ce reprezinta?”.

“Domnul primar, dar nu este aici…”, a raspuns presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

Desi consilierii judeteni nu aveau nicio idee ce inseamna Centrul multifunctional amintit, ei n-au avut nicio retinere in a vota pentru alocarea sumei de 3 miliarde lei vechi in vederea finantarii proiectul respectiv.

Singurii care nu au votat “pentru” au fost Iordache si colega sa de partid, Simona Draghincescu.