CUCSA: MIHAI TUDOSE, MARE DEONTOLOG POLITIC, S-A TREZIT DIN BETIA PUTERII DE BRUXELLES SI A INCEPUT SA EMITA PARERI. S-A DAT ORDINUL PE UNITATE SI TUDOSE EXECUTA”; RUSE: “NICI NU STII CAT ADEVAR SPUI. TE FELICIT”

Atac la adresa europarlamentarului brailean Mihai Tudose (Pro Romania), dupa ce acesta a declarat ca exclude varianta sustinerii lui Calin Popescu Tariceanu (ALDE) la Presedintia Romaniei de catre ProRomania. Mihai Tudose (foto2) a spus: „Tariceanu este sub ProRomania si sub Victor Ponta in toate sondajle. Mi se pare hilar, avand 4% – si cota de incredere este tot acolo -, sa venim noi sa te sustinem. Ba, dar cine esti tu? Acelasi Calin Popescu caruia i-am propus, in ianuarie 2017, dupa ce m-am certat cu domnul Dragnea, i-am zis <<raman eu prim-ministru, va pastrati voi portofoliile sau facem un guvern mai mic si guvernam tara>>. Nu a vrut, el a vrut cu Dragnea. El a vrut la putere si in conditiile alea cu Dragnea. Pai, du-te, frate, cu Dragnea, tu cu cei 4% ai tai, asa singurel! El e la guvernare, asta a vrut, sa fie la guvernare, iar Dancila e prim-ministru din cauza lui Tariceanu”.

In replica, deputatul Marian Gheorghe Cucsa (ALDE) a comentat pe o retea de socializare: ”Iata ca am avut dreptate atunci cand, in forurile de conducere ale ALDE, am votat impotriva acestui mare deontolog politic pentru functia de premier, culmea, numit tot de Liviu Dragnea. Dupa cateva saptamani de europarlamentarism, s-a trezit si el din betia puterii de Bruxelles si a inceput sa emita pareri. Bineinteles ca nu ale lui. Dar daca asa s-a dat ordinul pe unitate domn Tudose executa. Vorbeste de parca ar fi primit toate ideile de la academia securitatii statului Gabi Oprea de mari oameni in stat. Daca l-ai cunoaste acum, ai zice ca Tudose, de unul singur, a castigat alegerile si nu pe spatele altora. Poate in mahmureala lui a uitat ca a mers in CEx-ul PSD-ului si a aruncat demisia pe masa din functia de premier, la directivele unor baieti destepti care il consiliau. Apropo, a lamurit cumva cine si cum i-a dat ordin sa rupa guvernarea? Nu, normal, astea sunt intrebari grele.

ALDE a fost un partener loial aliatilor si a acceptat deciziile luate cu unanimitate in CEx-urile lor (chiar si desemnarea lui Tudose), nu s-a bagat in decizii interne.

Dar cine stie, poate asta e ordinul pe unitatea lui Mihai Tudose, acela de a dinamita o eventuala alianta care sa il bata pe Iohannis. Poate baietilor care il manevreaza pe domn Tudose le e teama ca daca ajunge Tariceanu presedinte, le inchide cazarma!”.

La aceasta postare a lui Cucsa (foto1), senatorul brailean Mihai Ruse (ALDE) a comentat: “Bravooooooooo PRIETENE si … COLEG … MARIAN… nici nu stii cat adevar spui. Te felicit”.