DANAILA, LUI CHIRIAC: SUNTETI MAI MULT DECAT COMPLICE CU DIRECTORUL MANGIUREA. TOLERATI NISTE ILEGALITATI SI NISTE PIERDERI – CA SA NU SPUN CA E FURT

“Votam acum pentru acest proiect, fiindca si daca nu votam si proiectul este respins, peste cateva zile, cand intra in vigoare noul Cod administrativ, PSD-ul si aliatii sai din CJ Braila il vor putea aproba fara votul nostru” –  este explicatia data de consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) pentru decizia liberalilor de a aproba, la cea mai recenta sedinta a CJ, un proiect ce viza CUP Dunarea, desi cu o sedinta inainte nu fusesera de acord cu proiectul respectiv. Mai exact, este vorba despre un proiect de hotarare care prevedea trecerea in posesia CUP a unor bunurilor reabilitate si modernizate pe fonduri europene (constructii si echipamente). Potrivit legislatiei de pana acum, pentru ca acest proiect sa fie aprobat era nevoie de o majoritate formata din doua treimi din numarul consilierilor (adica era nevoie si de voturile PNL). Guvernul a aprobat insa noul Cod Administrativ, care prevede ca pentru astfel de hotarari (care vizeaza patrimoniul) nu mai este nevoie decat de o majoritate de jumatate plus unu din numarul de consilieri. Asadar, liberalii au considerat ca daca nu mai este decat o chestiune de zile pana cand PSD-ul si aliatii sai din CJ Braila vor putea sa treaca  proiectul cu jumatate plus unu din voturi, nu mai are rost sa voteze contra, fiindca intr-o viitoare sedinta oricum se va aproba.

Danaila a comentat, adresandu-se presedintelui CJ, Iulian Chiric (PSD): “Dvs ignorati in continuare tot ceea ce v-am spus de-a lungul sedintelor CJ. V-am atras atentia asupra unor chestiuni; efectiv nu vreti sa le luati in considerare. Pe mine ma duce gandul catre o singura chestiune: ca sunteti mai mult decat un complice cu domnul director Mangiurea (Silviu Mangiurea, directorul general al CUP Dunarea, PSD – n.r.) si tolerati niste ilegalitati si niste pierderi – ca sa nu spun ca e furt din banii CUP -, toate aceste pierderi fiind suportate de consumatori, adica de toti cei care platesc apa si canalizarea in intreg judetul asta. Din banii nostri, ai tuturor, aceasta companie care detine monopol si care este pe mana PSD-ului astazi – pe mana dvs, pe mana domnului Mangiurea -, refuza sa comunice date oficiale – atat prin CA, cat si prin AGA. Deci noi am scris si la AGA, am scris si la CA.

Nu avem nimic cu extinderea retelei de apa si canalizare in judet, asa cum fals ati incercat sa dvs induceti ideea, de la ultima sedinta CJ incoace. Ati contactat cativa primari care sunt in zona de extindere a retelei – de la PNL, de la PSD, de la alte partide – si le-ati spus ca din cauza lui Danaila si a PNL-ului nu se vor face extinderile la reteaua de apa si canalizare cu POS de Mediu 2 si ca exista riscul foarte mare ca apa sa fie oprita pe aceste retele.

Ceea ce a aparut ca noutate de la sedinta CJ trecuta este acest Cod administrativ pe care tot Guvernul PSD si tot colegii dvs au ales sa-l treaca printr-o Ordonanta de Urgenta si sa-l aprobe, astfel incat posibilitatea unei dezbateri reale pe o chestiune de patrimoniu sa fie eliminata – ceea ce se intampla si la CJ Braila.

PNL si eu, la nivel personal, suntem pentru, nu suntem impotriva extinderii retelei de apa si canalizare. Si va spun ca intelegem foarte clar cu totii ca extinderea acestei retele are nevoie de preluarea acestor bunuri in administrarea CUP. Proiectele pe care dvs le-ati invocat nu se vor intampla maine, poimaine, asa cum ati incercat sa induceti ideea, ca in 2-3 luni de zile, daca nu votam noi proiectul asta, nu se vor putea extinde retelele. Nu, retelele se vor extinde probabil intr-un an, in doi, in trei, e o chestiune de timp pana cand vor fi finalizate lucrarile, pana cand vor face parte din reteaua intregului judet.

Nerespectarea Regulamentului CUP ramane, lipsa comunicarii cu managerul CUP Dunarea ramane, lipsa de transparenta in ceea ce priveste anagajarile si concedierile de la CUP Dunarea ramane, problema cu aplicarea Regulamentului discretionar si a contractelor de furnizare diferite de la un consumator la altul ramane. Cu toate acestea, nu trebuie sa fie implicati in chestiunile politice, in chestiunile administrative pe care le gestioneaza colegii dvs de la PSD, locuitorii unor comune care asteapta si ei sa fie bransati la apa potabila si la reteaua de canal. Deci in perspectiva Codului administrativ care a fost aprobat va spun ca la aceasta sedinta – ca sa nu ne intalnim peste o saptamana si sa votam un proiect de hotarare cu jumatate plus unu din voturi -, noi vom fi de acord cu aprobarea acestui proiect; dar problemele raman, domnule presedinte si dvs sunteti in continuare raspunzator de gestionarea acestora. Chiar daca multe dintre ele nu sunt gestionate direct de dvs, sa stiti ca va afecteaza si va fac complice la tot ceea ce se intampla”.